100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over CineMember

Specialiteit: Kwalitatieve arthousefilms van vele Nederlandse en Belgische filmdistributeurs waaronder Cinéart, September Film, Paradiso, Lumière en Cinemien.

Informatie: Je bekijkt het CineMember aanbod op je smartphone, tablet, laptop, pc of op je tv, via Google Chromecast, Apple Airplay of via de Cinemember app op je smart tv.

Bezoek jij graag een filmhuis? Wist je dat je nu ook thuis kunt genieten van de beste arthousefilms die er zijn. Dankzij de streamingdienst CineMember kijk je nu ook vanaf je eigen vertrouwde bank naar de meest kwalitatieve arthousefilms. Het gaat om films die je misschien gemist hebt in het filmhuis, gedraaid zijn op de bekende filmfestivals of die je gewoon nog een keer wilt zien.

Tip! Maak 14 dagen gratis gebruik van CineMember en ontdek of deze streamingdienst bij jouw past. Ben je enthousiast over het aanbod? Kies dan voor een jaarabonnement op CineMember en betaal voor een heel jaar maar €95,-. Daarmee bespaar je wel 21% op de abonnementskosten!

Pluspunten
 • Probeer CineMember 14 dagen gratis uit
 • Via CineMember bekijk je alleen de meest kwalitatieve arthousefilms
 • Maandabonnementen zijn eenvoudig per maand op te zeggen
 • Je kunt op vier schermen tegelijkertijd gebruik maken van CineMember
 • CineMember biedt een downloadfunctie waarmee je ook offline films kunt kijken
Minpunten
 • CineMember is een film platform en biedt geen series
 • Aanmelden voor CineMember is alleen mogelijk via de website
 • Je betaalt eenmalig €0,02 als je je aanmeldt voor de gratis proefperiode van CineMember

Previews

CineMember 1
CineMember 2
CineMember 3
CineMember 4
CineMember 5
CineMember Top 3
 • Parasite (2019)

  Parasite (2019)

  Een arme familie heeft er alles voor oer om de sociale ladder te beklimmen. De schatrijke familie Park is hun voornaamste slachtoffer. Ze infiltreren namelijk om als echte parasieten in hun huis te gaan leven.

 • The look of Silence (2014)

  The look of Silence (2014)

  In dit vervolg op de documentaire 'The Act of Killing' richt Joshua Oppenheimer zich op de slachtoffers van de Indonesische staatsgreep van 1965, waarbij naar schatting een half miljoen Indonesiërs omkwamen. Een van hen is de broer van opticien Adi.

 • The Father (2020)

  The Father (2020)

  Anthony wordt steeds een dag ouder, maar weigert alle hulp van zijn dochter Anne. Terwijl hij zijn omgeving en zijn veranderende gezondheid een plaats probeert te geven, begint hij zijn naasten in twijfel te trekken.

Wat is CineMember

In 2018 is CineMember gelanceerd. Dit was op initiatief van een aantal arthousefilm distributeurs waaronder Cinéart en September film. Met CineMember willen ze een plek bieden waar artistieke kwaliteitsfilms te zien blijven als ze uit de filmhuizen en bioscopen zijn verdwenen.

CineMember is geen grote streamingdienst zoals bijvoorbeeld een Netflix. Ze richten zich ook op een veel kleinere doelgroep van filmhuisbezoekers en liefhebbers van arthousefilms. Maar desondanks hebben zij een flink aanbod. Zij bieden je namelijk ruim 950 kwaliteitsfilms die je onbeperkt kunt bekijken. En zij voegen daar iedere week minimaal twee nieuwe films aan toe.

Op dit moment is CineMember alleen leverbaar in Nederland en België. Wel kun je met de CineMember app overal in de EU naar je favoriete film kijken.

Wat biedt CineMember?

Kies je voor CineMember? Dan kun je gaan genieten van kwalitatieve arthousefilms, in de meeste gevallen in HD-kwaliteit, van onafhankelijke filmdistributeurs als Cinemien, Lumière, Paradiso, September Film en Cinéart, maar ook Belga Films, Cherry Pickers, Arti Film, Just Entertainment, MOOOV, Cinema Delicatessen en diverse andere zelfstandige producenten. Wij zetten voor je op een rij wat je allemaal kunt verwachten.

 • Filmfestival: CineMember biedt films die te zien zijn geweest op de bekende filmfestivals, waaronder die van Rotterdam, Cannes, Berlijn, Toronto, Gent en Venetië. Maar ook op Sundance, IDFA, Namur, NFF, PAFF, Film by the Sea, Cinekid en MOOOV.
   
 • Prijswinnaars: Wil jij alleen de beste films zien? Kijk dan naar de CineMember films die in de categorie ‘prijswinnaars’ staan. Daar staan de winnaars van de filmfestivals in Cannes, Berlijn, Oostende, Rotterdam, Toronto en Venetië. Maar ook winnaars van de Oscars, Golden Globes, Gouden Kalf, Sundance, European Film Awards, Magritte, César, BAFTA en Cinekid.
   
 • Genres: CineMember biedt films in de bekende genres als actie, oorlog en romantiek. Maar ook in thema’s die je misschien niet overals terugziet als LGBTQ+, wereldcinema en zinnenprikkelend.
   
 • Familie: Ook voor de jeugd heeft CineMember een ruim aanbod aan films. Denk aan Sing Song, Shaun het Schaap, Kleine Nicolaas gaat op vakantie, Mijn Bijzonder Rare Week met Tess en Morrison krijgt een zusje.

Het bijzondere aan het aanbod van CineMember is dat je via hen films kunt bekijken uit de hele wereld. Zo kijk je de ene dag een Zweeds drama, de andere dag een Mexicaanse actiefilm en daarna een Nederlandse komedie. Dat zijn films in heel veel talen, gelukkig zijn alle films Nederlands ondertiteld en kun je vaak ook nog kiezen voor Frans.

Bij Cinemember kun je naar hele nieuwe films kijken, maar zij richten zich juist ook op de wat oudere films die je niet zo snel op televisie of op andere streamingdiensten voorbij ziet komen. De oudste films die zij jou bieden komen uit 1958 en dat loopt naar hele recente films.

Hoe werkt CineMember?

Je kunt op verschillende manier genieten van de films van CineMember. Kijk op je tablet, smartphone, pc, laptop of op je tv via Google Chromecast of Apple Airplay. Heb je een recente Smart TV van Philips, LG of Samsung? Dan kun je ook gebruik maken van de CineMember Smart TV-app.

Je kunt niet alleen in Nederland films kijken via CineMember. Ook tijdens je vakantie binnen de Europese Unie hoef je niets te missen.

Wat kost CineMember?

Ben jij een filmhuisfilmliefhebber? Kies dan nu voor een gratis CineMember proefabonnement van 14 dagen. Zo ontdek je vrijblijvend of CineMember echt dé streamingdienst voor jou is.
Let op! Je betaalt eenmalig €0,02 als je een proefabonnement afsluit. Dit is een verificatiebetaling.

Daarnaast moet je binnen de proefperiode van 14 dagen het CineMember abonnement weer opzeggen anders gaat deze automatisch over in een betaald abonnement. Als je opzegt kun je wel gewoon blijven kijken tot het einde van de proefperiode. Opzeggen is gelukkig heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is bij je accountgegevens het vinkje bij Automatisch Verlengen op ‘Off’ te zetten.

Ben je na de gratis proefperiode nog steeds enthousiast? Sluit dan een CineMember abonnement af. Voor €9,99 per maand kijk je naar meer dan 950 arthousefilms en dit aanbod blijft groeien.

Daarnaast kun je kiezen voor een halfjaarabonnement op CineMember, daarvoor betaal je €50,- en dit abonnement is daarmee 17% voordeliger dan een maandabonnement.
Ook biedt CineMember een jaarabonnement voor €95,-, waarmee je wel 21% bespaart!

Bij alle abonnementsvormen kun je op vier schermen tegelijkertijd genieten van de films van CineMember.

Welke apparaten ondersteunen CineMember en wat zijn de systeemvereisten?

Je kunt op verschillende apparaten naar CineMember films kijken. En natuurlijk is het ook mogelijk om het aanbod van CineMember op je tv scherm te bekijken. We hebben voor je op een rij gezet met welk browsers en besturingssystemen CineMember werkt:

PC

 • Windows 8+
 • Microsoft Edge, Chrome, Firefox (laatste versie)

Mac

 • OSX Yosemite 10.10+
 • Safari, Chrome, Firefox (laatste versie)

iPhone/iPad

 • iOS 10+ (bij gebruik van internet browser)
 • iOS 13+ (bij gebruik van CineMember app)
 • Safari (laatste versie)

Android Phone/Tablet

 • Android 9+
 • Chrome (laatste versie)
 • Voor Android 8 of lager worden door Google geen (beveiligings)updates meer aangeboden. Dit kan van invloed zijn op de gebruikerservaring van de CineMember-app. Daarom adviseert CineMember, als dat mogelijk is, om te updaten naar Android 9+.

CineMember-App
Je kunt de gratis CineMember-app downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.

Chromecast

 • Stick (OS 2+)

Apple TV (Airplay)

 • TVOS 3+
 • Airplay is beschikbaar op mobiele IOS-apparaten (iPhone en iPad) vanuit de CineMember-app of Safari-browser. Gebruik je een Macbook? Kies dan voor de optie ‘synchrone weergave’.

Klantenservice Cinemember

Heb jij een inhoudelijke vraag over Cinemember? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met Cinemember zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Cinemember zelf. Dat kan via een contactformulier op hun website.