100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Cinetree

Specialiteit: Wekelijks worden titels die je gezien moet hebben verzameld door makers, liefhebbers en experts. Elke film heeft een verhaal dat blijft hangen, ook nadat de film afgelopen is. Met een abonnement kijk je altijd naar de mooiste films in de maandselectie.

Informatie: Naast de maandselectie vind je ook extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts. Elke maand is een filmclubavond waar een van de films van de maandselectie besproken wordt.

Tip! Naast je abonnement kun je ook de beste films huren met 30% korting.

Pluspunten
 • Actie: tijdelijk 2 maanden gratis!
 • De collectie bestaat uit een unieke verzameling films & documentaires met een goed verhaal.
 • Elke week worden de beste films uitgekozen door experts.
 • Je kunt genieten van eigen Cinetree originals.
 • Iedere film wordt persoonlijk ingeleid en van context voorzien.
 • Je kunt films streamen naar je tv met bijvoorbeeld een Google Chromecast of Apple TV.
 • Het abonnement is altijd opzegbaar.
Minpunten
 • Je kunt met een abonnement kiezen uit 20 gratis films.
 • Wanneer je meer films wilt kijken moet je betalen om films te huren.
 • Je betaalt 2 cent om je proefabonnement te valideren.

Previews

Cinetree 1
Cinetree 2
Cinetree 3
Cinetree 4
Cinetree 5
Cinetree Top 3
 • The Whale

  The Whale

  In de Oscarwinnende film The Whale zien we de teruggetrokken en zelfvernietigende Charlie. Charlie, die lijdt aan chronische obesitas en zijn huis niet meer uitkomt, probeert een relatie met zijn vervreemde dochter Ellie op te bouwen. Verscheurd door verdriet maar verlangend naar connectie komen de fouten in Charlie’s leven doodeerlijk naar boven. The Whale vormt een ontroerend verhaal over menselijkheid en het omgaan met diepe wonden.

 • Shoplifters

  Shoplifters

  Wat maakt je tot familie? Die vraag staat centraal in het hartverwarmende Shoplifters van Hirokazu Kore-Eda (Like Father, Like Son). Is een bloedband essentieel om je verbonden te voelen? En kun je met weinig middelen goed genoeg voor je gezin zorgen? Shoplifters laat zien dat het uiteindelijk vooral de liefde is waar het om draait... De rest is bijzaak.

 • Frida

  Frida

  Als er één vrouw is die vele vrouwen inspireert, is het Frida Kahlo wel. Maar wie was Frida écht en wat kunnen we van haar leren? In het Oscarwinnende Frida volgen we haar in al haar kleuren en fasen van haar levendige, turbulente en soms tragische leven.

Wat is Cinetree?

Ben jij een echte filmliefhebber? Dan is de streamingdienst Cinetree echt iets voor jou. Cinetree heeft in haar aanbod namelijk een unieke verzameling van films & documentaires met een goed verhaal. De community selecteert wekelijks nieuwe titels die je echt gezien moet hebben. Deze community bestaat uit makers, liefhebbers, leden en experts die actief zijn in de filmwereld. De films uit het aanbod zijn tot dusver geselecteerd door filmmakers, fotografen, acteurs, journalisten en bekende filmhuis- en festivalprogrammeurs. Denk hierbij aan mensen zoals Thomas Acda, Carice van Houten en Jeroen van Koningsbruggen. Alle films en series worden persoonlijk ingeleid en voorzien van context zodat de verhalen ook blijven hangen nadat de film is afgelopen.

Cinetree is meer dan alleen een film platform. De films moeten je raken, inspireren en zelfs activeren. Je vindt altijd 20 films, die maandelijks voor jou uitgezocht worden. Met het abonnement kun je dus elke maand gratis naar 20 films kijken. Daarnaast heb je ook toegang tot alle artikelen, evenementen eigen producties.

Het is ook mogelijk om films te huren voor een kleine prijs. Dit kun je doen als je lid bent. Je moet hier dus wel een account voor hebben. Alle 20 films die je gratis kunt kijken in je maandabonnement vind je na een poosje weer terug in de videotheek waar je ze kunt huren. Binnen het maandabonnement staat elke maand een thema centraal waar de films op uitgezocht zijn.

De visie van Cinetree is heel uitgebreid. Wij hebben de belangrijke punten voor jou op een rij gezet. Cinetree gelooft:

 • Dat hoopvolle verhalen een belangrijk onderdeel zijn van positieve en duurzame veranderingen. Door verhalen kunnen we elkaar begrijpen en krijgen we een verbinding. Door hoopvolle verhalen krijgen we perspectief en maken we kleine stapjes om grote verandering in gang te brengen.
 • In een wereld waarbij verbinding centraal staat met de natuur en niet met het individu.
 • In persoonlijke verhalen. Door individuen een podium te geven voor hun persoonlijke verhalen ontstaat er een community.
 • In samenwerken met goede partners. Cinetree selecteert de verhalen op basis van relevante thema’s waarbij ze zoekt naar partners met dezelfde visie.

Cinetree werkt nauw samen met het team van stichting ‘Get it Done’. Dit is een netwerk van mensen die geloven dat het tijd is voor een nieuwe manier van denken. Zo bieden ze veel hulp aan mensen die het nodig hebben.

Wat is het aanbod van Cinetree?

Het aanbod van Cinetree is heel groot. Maandelijks kun je een aantal gratis films bekijken die gebaseerd zijn op een thema. Na 70 dagen belanden deze in de videotheek zodat je deze kunt huren. In deze videotheek kun je alle thema’s terugvinden. Je kunt films en series bekijken uit meerdere genres, namelijk Action, Adventure, Biography, Comedy, Coming-of-age, Crime, Drama, Documentary, Family, Fantasy, History, Horror, Mystery, Sci-fi, Romance en Thriller. Er zijn een aantal categorieën uitgelicht waar je snel doorheen kunt scrollen. Zoals de films die vers uit het filmhuis komen. Wij zetten een aantal thema’s op een rij:

 • Vers uit het filmhuis: Je kijkt naar de nieuwste en mooiste films die vers uit het filmhuis komen. Er komen regelmatig prachtige titels uit die je heel gemakkelijk vanaf je eigen bank kun streamen.
 • Best bekeken: Dit is een collectie van films die op Cinetree het best bekeken worden.
 • Prijswinnaars: Wanneer je op zoek bent naar een gouden film die je gezien moet hebben kun je kijken in deze categorie. Deze films werden overladen met prijzen op evenementen zoals het Filmfestival van Cannes en het Sundance Filmfestival. Ook Nederlandse films met een Gouden Kalf op zak vind je hier terug.
 • Hoopvolle films: Dit is een selectie van films die je achterlaten met een hoopvol gevoel. Deze films blijven langer bij dan ze duren. Deze positieve, hoopvolle en feel good films maken je blij en laten je wegdromen naar een andere wereld.
 • Cinetree kids: Het is altijd lastig om een film te kiezen voor het hele gezin. Daarom hebben ze bij Cinetree een selectie gemaakt van hartverwarmende films waar de hele familie van kan genieten.

Naast het kijken van de maandfilms en de films uit de videotheek kun je genieten van nog meer voordelen, zoals events, de filmclub en korte films. Wij lichten dit toe:

 • Filmclub: Tijdens de maandelijkse Cinetree Filmclub avond wordt er een van de films uit de maandselectie besproken met het team, experts en de leden.
 • Events: Cinetree organiseert uiteenlopende evenementen, zoals Forest Film Avonden of het HER Film Festival.
 • Korte films: In de korte filmcollectie vind je de mooiste en meest inspirerende korte films die niet altijd het podium krijgen dat ze verdienen. Bij Cinetree krijgen ze dit podium wel.

Welk Cinetree abonnement kun je afsluiten?

Cinetree heeft een aanbod dat uit twee delen bestaat, namelijk de maandelijkse selectie films en documentaires en de videotheek met huurfilms. In de maandelijkse selectie vind je elke maand 20 films terug die door de experts zijn uitgekozen. Na 70 dagen belanden deze films in de videotheek. Hier kun je de films huren. Er zijn twee soorten abonnementen, namelijk een maandelijks abonnement en een jaarlijks abonnement.

 • Maandelijks abonnement: Voor het maandelijkse abonnement moet je lid worden van Cinetree. Als echte filmkijker en filmliefhebber is dit het abonnement voor jou, voor maar €7,99 per maand. Je krijgt iedere maand nieuwe Cinetree films tot je beschikking die je 10 weken lang onbeperkt kunt kijken. Daarnaast kun je ook losse films huren uit de videotheek tegen een kleine prijs. Je krijgt namelijk 30% korting op de videotheek.
 • Jaarlijks abonnement: Voor het jaarlijkse abonnement geldt hetzelfde als voor het maandelijkse abonnement. Hier kun je maar liefst €25,- mee besparen. Je betaalt namelijk €69,99 per jaar, dit is omgerekend €5,83 per maand.

Hoe kijk je naar Cinetree?

Om gebruik te maken van deze streamingdienst moet je een profiel aanmaken. Je betaalt hier €7,99 per maand of €69,99 per jaar voor. Het aanmaken van een profiel spreekt voor zich. Je vult al je gegevens in en daarna kies je of je maandelijks of jaarlijks wilt betalen. Eerst ga je een proefperiode van 14 dagen in, je betaalt 2 cent om deze proefperiode te activeren. Je kunt kiezen voor iDeal, Creditcard of Bankcontact. Na de proefperiode gaat je lidmaatschap in en wordt het bedrag afgeschreven. Als je een maandelijks abonnement kiest kun je deze altijd opzeggen. Zodra je je abonnement hebt geactiveerd kun je genieten van het aanbod.

Alle films van Cinetree zijn te bekijken in de Benelux. Zo kun je vanuit Nederland, België en Luxemburg genieten van de mooiste films en documentaires. Vanwege filmrechten zijn de films helaas nog niet buiten de Benelux beschikbaar.

Cinetree maakt het jou zo makkelijk mogelijk om de films te kijken en te delen. Daarom is Cinetree beschikbaar op veel apparaten, zoals je computer, laptop, Samsung Smart TV, tablet en smartphone. Wil jij Cinetree op je Smart tv? Dan kun je de Cinetree app downloaden zodat je via je smart tv kunt genieten van de beste films. Wil je liever Cinetree casten met bijvoorbeeld een Google Chromecast of een Apple tv? Dit is ook mogelijk.