100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Hayu

Specialiteit: Hayu biedt de beste reality-tv voor de echte fans. Je kijkt alle reality-entertainment shows op dezelfde dag als de VS - altijd en overal.

Informatie: Hayu is onderdeel van NBCUniversal. Hayu is beschikbaar via het web of via een applicatie op je smartphone en tablet. Wil je naar Hayu kijken via de televisie? Dit kan door middel van een Apple TV, Google Chromecast of via meerdere Smart TV’s.

Hayu is eigendom van NBCUniversal, een divisie van Comcast. Deze streamingdienst is in 2016 geïntroduceerd. Je kijkt naar on-demand reality tv. De afleveringen van de series verschijnen bijna altijd op de dag dat de aflevering in première gaat in de VS.

Tip! Je kunt alles downloaden op Hayu zodat je het later wanneer je geen internet hebt terug kunt kijken.

Pluspunten
 • Je kunt de dienst 7 dagen gratis uitproberen;
 • Je kunt afleveringen downloaden;
 • De afleveringen staan bijna altijd op dezelfde dag online als dat ze in VS uitkomen;
 • Meer dan 250 shows.
Minpunten
 • Er is geen Nederlands aanbod;
 • Er is geen Nederlandse ondertiteling;
 • Het aanbod is niet heel erg groot;
 • Je moet minimaal 18 jaar zijn om een account aan te maken;
 • Je hebt een credit card of PayPal nodig om te betalen.

Previews

Hayu 1
Hayu 2
Hayu 3
Hayu 4
Hayu 5
Hayu Top 3
 • Keeping up with the Kardashians

  Keeping up with the Kardashians

  In deze Amerikaanse realityserie wordt het glamoureuze leven van de families Kardashian en Jenner gevolgd. Met onder andere de zussen Kim, Kourtney en Khloé Kardashian.

 • The real housewifes of Beverly Hills

  The real housewifes of Beverly Hills

  Deze serie richt zich op het persoonlijke en professionele leven van verschillende vrouwen die in Beverly Hills wonen.

 • Below deck Mediterranean

  Below deck Mediterranean

  De serie spelt zich af op verschillende yachten als Sirocco, The Wellington, in het Mediterraanse gebied. Je volgt hier alles wat aan boord gebeurd met de interessante bemanningsleden.

Wat is Hayu?

Hayu is een Streamingdienst van NBC Universal. Deze streamingdienst is wereldwijd populair geworden door haar grote aanbod van realityshows. Fans van Reality zijn bij Hayu helemaal op hun plek. Je kijkt bijvoorbeeld naar series zoals ‘Keeping up with the Kardashians’ en ‘Below Deck’. Via deze streamingdienst kijk je momenteel de nieuwste afleveringen van series, die op dezelfde dag verschijnen als dat ze in de VS getoond worden. De streamingdienst heeft naast het nieuwe aanbod ook duizenden reality tv afleveringen die tot wel 10 jaar terug gaan.

Deze streamingdienst bestaat al sinds 2016. Je zou zeggen dat hij populair is in Amerika omdat het allemaal Amerikaanse series zijn, maar dit is niet het geval. Omdat Hayu reality tv juist beschikbaar wil maken in anderen landen, is het helemaal niet beschikbaar in de Verenigde Staten. Hayu Nederland is beschikbaar sinds 2018. Er is alleen een nadeel, Hayu Nederlandse ondertiteling is nog niet mogelijk. Verder is Hayu leverbaar in nog meer landen, onder andere in België, Luxemburg, Hong Kong, Filippijnen, Singapore, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Noorwegen, Finland, Canada, Denemarken en Zweden.

In de landen waar Hayu beschikbaar is kun je een abonnement nemen op deze streamingdienst zodat je kunt genieten van de reality tv wereld. Als je een abonnement bij Hayu afsluit kun je de eerste 7 dagen gratis kijken om te proberen of deze dienst iets voor jou is. Na deze 7 gratis dagen gaat je betaalde abonnement in. Vind je het toch niet leuk? Dan kun je binnen die 7 dagen opzeggen zonder dat er kosten in rekening gebracht worden.

Op Hayu kijk je naar jouw favoriete reality shows, waarbij je kunt kiezen uit meerdere categorieën, namelijk: New additions, The real housewives, True Crime, Kardashian Kontent, Romance, Famous Faces, Family Centric, Workplace, competition, Celebrate Black Stories, Home & Design, Music, Fashion & Beauty, Cooking & Food, Lifestyle, Body Modification, Celebrate Pride en Essential Hayu. Er is door voor iedereen wat wils!

Hoe kijk je naar Hayu?

Je kunt alleen genieten van alles wat Hayu je te bieden heeft als je een Hayu account hebt. Het aanmaken van dit account gaat heel makkelijk. Als eerste moet je je aanmelden. Dit doe je door je naam, email en wachtwoord in te stellen. Jouw 7 dagen proefperiode gaat dan direct in. Daarna kies je welk abonnement je graag wilt hebben, deze abonnementen lichten wij zo toe. Als laatste vul je jouw betaalgegevens in en kun je starten met kijken! Let op, je moet in Nederland minimaal 18 jaar zijn om je aan te melden voor deze streamingdienst. Je kunt alleen betalen met een credit card of met PayPal.

Wanneer jij een abonnement bij Ziggo hebt, kun je via de Ziggo Mediabox kijken naar Hayu. Dit gaat in drie stappen. Eerst meld je je aan bij Hayu. Daarna kun je de app op je Mediabox zetten. Dit doe je door op het huis-icoontje of op de menuknop van je afstandsbediening te klikken. Vervolgens kun je kiezen voor TV-apps en vervolgens kun je op de Hayu-app klikken. Je meldt je eenmalig aan bij je account en kunt direct genieten van je favoriete realityshows. De Hayu app is beschikbaar voor klanten met een Mediabox Next of een Mediabox XL met de nieuwste upgrade geïnstalleerd.

Als je een abonnement hebt op de streamingdienst Amazon Prime Video kun je ook kijken naar Hayu. Je kunt je dan binnen dit abonnement ook abonneren op de Channel Hayu. Hayu kost via Prime video €5,99 per maand. Wel heb je een langere proefperiode, namelijk 30 dagen in plaats van 7 dagen.

Ga je op vakantie en heb je even geen internet? Ook dan is het mogelijk om Hayu te kijken. Je kunt namelijk afleveringen downloaden en offline bekijken via de Hayu app. Je vindt deze afleveringen dan tussen ‘My Shows’. Wanneer jij je Hayu abonnement in een EU land aangemaakt hebt, kun jij in alle EU landen kijken naar alles wat je thuis ook kunt kijken. Ga je verder dan de EU? Dan kun je alleen kijken naar deze streamingdienst als hij ook beschikbaar is in dat land. Op de site van Hayu vind je een overzicht met alle landen waar je naar Hayu kunt kijken.

Welke abonnementen zijn er bij Hayu?

Wanneer jij een abonnement bij Hayu af wilt sluiten kun je kiezen uit drie verschillende abonnementen. Je kunt namelijk kiezen voor een maandelijks abonnement, een abonnement voor 6 maanden of een abonnement voor 12 maanden. Bij alle abonnementen heb je een proeftijd van 7 dagen. Wanneer je binnen deze 7 dagen opzegt zit je nergens aan vast. Met alle abonnementen kun je meer dan 300 shows kijken, waar en wanneer je maar wilt en kun je op dezelfde dag als in de VS streamen. Maar wat kosten deze abonnementen? Wij hebben het uitgezocht:

 • Maandelijks abonnement: €5,99 per maand.
 • Abonnement voor 6 maanden: €28,99 in het totaal. Wanneer je voor dit abonnement kiest bespaar je in 6 maanden ongeveer 20%.
 • Abonnement voor 12 maanden: €52,99 in het totaal. Kies je voor dit abonnement? Dan bespaar je dus maar liefst 25% over een jaar.

Op welke apparaten kun je Hayu kijken?

Je kunt op meerdere manieren naar Hayu kijken. Dit kan via het web, maar ook via een Hayu app op je smartphone, tablet of Smart TV. Met een Apple of Android smartphone / tablet kun je de Hayu app downloaden in de app store. Zodra hij gedownload is kun je inloggen en genieten van je favoriete series. Heb jij een Smart TV? Dan kun je op sommige tv’s de Hayu app downloaden. Dit gaat om tv’s van Samsung of LG.

Verder kijk je naar Hayu via Apple TV, Google Chromecast, Apple Airplay, Amazon Fire TV, Xbox en Ziggo.

Wie is NBC Universal?

NBC Universal is een van ‘s werelds toonaangevende media- en entertainmentbedrijven in de ontwikkeling van productie en marketing van entertainment en nieuws. NBC Universal heeft veel in haar bezit, namelijk film, nieuws, themaparken, tv, streamingdiensten en tv studio’s.

Begin van de 20e eeuw begonnen NBC en Universal hun zaken op te bouwen in de wereld van film, entertainment, radio, televisie en broadcasting. Vandaag de dag werken ze samen als NBC Universal, als dochteronderneming van Comcast.

Comcast Corporation is in de Verenigde Staten de grootste kabeltelevisiemaatschappij, de een na grootste internet provider en de drie na grootste telecom provider. Deze kabelmaatschappij is actief in ongeveer 40 Amerikaanse staten. Het bedrijf is opgericht in 1963. In 1969 was het gevestigd in Pennsylvania onder de naam ‘Comcast Corporation From American Cable Systems’. In de Jaren die volgde werd Comcast ook eigenaar van Comcast-Spectacor, Comcast SportsNet, E! Entertainment, Style Network, G4, Golf Channel en NBC Sports Network.

Klantenservice Hayu

Heb jij een inhoudelijke vraag over Hayu? Dan adviseren wij om even contact op te nemen met Hayu zelf. Wij zijn namelijk een vergelijkingssite voor internet providers en wij zijn niet van Hayu zelf. Dat kan via een contactformulier op hun website.