100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Kobo Plus

Specialiteit: Met Kobo Plus kun je altijd en overal lezen of luisteren op de manier die jou het beste uitkomt. Met een Kobo e-reader of met de Kobo Plus app. Voor de boekenwurm is deze app ideaal, met meer dan honderdduizend boeken.

Informatie: Door middel van maar één app of een Kobo e-reader kun je zoveel boeken als je wilt lezen en luisteren. Met een vaste prijs per maand hoef je je van te voren geen zorgen te maken of een boek wel echt iets voor jou is. Je kunt meerdere boeken uitproberen. Vind je een boek niet leuk? Dan start je gewoon een nieuw boek.

Met een Kobo Plus abonnement hen je toegang tot meer dan 300.000 e-books en ongeveer 20.000 luisterboeken. Deze streamingdienst is een samenwerking tussen Kobo en Bol.com. Je vindt de grootste collectie Nederlandstalige e-books. Een Kobo Plus abonnement is erg geschikt voor mensen die veel lezen. Ook veel bestsellers komen meteen beschikbaar op Kobo Plus.

Tip! Je kunt de boeken in de app of op je e-reader gewoon downloaden. Zo heb je niet altijd internet nodig om je in een goed boek te verdiepen. Ideaal voor als je onderweg of op vakantie bent.

Pluspunten
 • Probeer 30 dagen gratis uit.
 • Lees of luister op de manier die jou het beste uit komt
 • Je kunt Kobo Plus op 5 verschillende apparaten gebruiken
 • Meer dan honderdduizend e-books en luisterboeken
 • Je kunt lezen of luisteren via een e-reader of via de vol.com Kobo app
 • Je kunt boeken offline luisteren
Minpunten
 • Als je Kobo Plus boeken met je eReader wilt lezen heb je een eReader van Kobo nodig.
 • Je kunt maximaal 15 boeken tegelijk lezen.
 • Kobo Plus is nog niet in alle landen aanwezig. Je kunt altijd boeken offline lezen in andere landen, maar als je gaat verhuizen zou het kunnen zijn dat je je abonnement niet meer kunt gebruiken.
 • Je kunt niet alle boeken via het web lezen

Previews

Kobo Plus 1
Kobo Plus 2
Kobo Plus 3
Kobo Plus 4
Kobo Plus 5
Kobo Plus Top 3
 • If we were villains

  If we were villains

  Als zeven veelbelovende studenten in de ban raken van het werk van Shakespeare en een van hen onder verdachte omstandigheden om het leven komt, ontwikkelt zich een echte tragedie in hun persoonlijke levens.

 • Gletsjer van Suzanne Vermeer

  Gletsjer van Suzanne Vermeer

  Maaike en haar zus Judith zijn op skivakantie in Duitsland. Wat begint als een weekje zussentijd veranderd in een ramp als Judith verongelukt. Maar was het wel echt een ongeluk?

 • Omringd door Idioten

  Omringd door Idioten

  Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze dit kleurenschema toe te passen. Omringd door idioten helpt je collega’s, vrienden en familie beter te begrijpen.

Wat is Kobo Plus?

Met Kobo Plus kun je eindeloos lezen en luisteren. Je geniet van een groot aanbod aan kobo boeken. Zowel ebooks als kobo luisterboeken. De populairste boeken zijn direct beschikbaar voor jou. In combinatie met een Kobo eReader of met de Kobo app op je telefoon of tablet kun je altijd en overal lezen of luisteren. Ideaal voor een dagje op het strand, een heerlijke vakantie, een dagje weg of lekker in je bed voor je gaat slapen. Zelfs zonder internet kun je van je favoriete boeken genieten, omdat je de boeken kunt downloaden. Het aanbod is heel groot, van bestsellers tot tijdloze klassiekers, van romans tot thrillers. Je vindt altijd een verhaal dat bij jou past. Door het digitaal lezen en luisteren hoef je dus nooit meer zware boeken mee te nemen.

Kobo Plus is onderdeel van Rakuten Kobo Inc, kortweg Kobo. Dit is een Canadees bedrijf dat e-boeken, audioboeken, eReaders en tablets verkoopt. De naam Kobo is een anagram van boek. In februari 2009 werd een eReading service in de cloud  gelanceerd door de Canadese boekwinkelketen Indigo Books and Music. In december 2009 hernoemde Indigo de service tot Kobo en werd het afgesplitst tot een onafhankelijk bedrijf. Eind januari 2012 werd Rakuten de eigenaar. In 2014 is Kobo in Nederland een samenwerking aangegaan met Bol.com. Je kon voorheen via bol.com een kobo eReader en een kobo boek aanschaffen. Sinds 2017 is het ook mogelijk om een bol.com Kobo abonnement aan te schaffen zodat je onbeperkt boeken kunt lezen voor een vaste maandprijs.

Kobo Plus heeft meerdere abonnementen, je kunt namelijk een abonnement voor alleen lezen, alleen luisteren of voor beide afsluiten. Met alle abonnementen kun je op vijf verschillende apparaten tegelijk genieten van een boek. Wanneer je een abonnement voor lezen hebt, kun je genieten van meer dan honderdduizenden Kobo e-books. Als je een abonnement voor luisteren hebt kun naar meer dan tienduizenden Kobo luisterboeken luisteren.

Om toegang te krijgen te Kobo Plus boeken heb je een account nodig en je hebt een Kobo eReader of de Kobo app nodig. Het is sinds kort ook mogelijk om je boeken via het web te lezen. Zodra je bent ingelogd in je account via de app of via je eReader krijg je toegang tot je eigen boeken, maar kun je ook rond kijken in de Kobo shop. Zo kun je het boek uitzoeken dat jij graag wilt lezen. Je kunt twee soorten apps downloaden, namelijk de Rakuten Kobo books app of de bol.com Kobo app. Beide apps werken hetzelfde.

Hoe werkt Kobo Plus?

Het gebruiksgemak van Kobo Plus is heel erg makkelijk. Je hebt wel een abonnement nodig. Je kunt het abonnement via bol.com afsluiten, maar dit kan ook via rakuten kobo. Als je eenmaal een abonnement hebt kan het lezen en/of luisteren beginnen. Je kunt alleen boeken lezen of luisteren via de Kobo eReader, via de bol.com Kobo app of via de Rakuten Kobo books app. Sinds kort kun je ook boeken lezen via het web, maar het aanbod van deze boeken is nog beperkt.

Als je een Kobo eReader hebt kun je in het startscherm zien welke boeken je aan het lezen bent en welke boeken je opgeslagen hebt. Onder het kopje ‘mijn boeken’ zie je alle boeken die je vanuit de Kobo boeken bibliotheek hebt opgeslagen om te lezen. Ook kun je hier de boeken downloaden om te lezen. Wil je graag nieuwe boeken te lezen? Dan kun je naar het tabblad ‘ontdek’ gaan. Hier kun je door de Kobo bibliotheek surfen. Om boeken te ontdekken en te downloaden moet je verbonden zijn met wifi.

Als je wilt lezen via een smartphone of een tablet kun je de bol.com Kobo app of de Rakuten Kobo books app downloaden. Beide apps werken hetzelfde. In het startscherm zie je welke boeken je pas geopend hebt, welke boeken je recentelijk toegevoegd hebt, welke boeken aanbevolen worden voor jou en de boeken in je verlanglijstje. Onder het kopje ‘eBooks’ zie je alle boeken die je hebt toegevoegd. Onder het kopje ‘Kobo Plus’ kun je alle boeken die je kunt lezen met je Kobo Plus abonnement vinden. Hierdoor kun je kijken welke boeken je wilt gaan lezen. Ook kun je boeken opslaan op je verlanglijstje. Zo weet je welke boeken je nog graag wilt lezen. Het verlanglijstje kun je terug vinden onder het kopje ‘meer’.

Het is sinds kort ook mogelijk om sommige boeken via de browser te lezen. Deze optie is nog niet mogelijk bij alle boeken, maar er volgen er nog meer.

Wat is een Kobo eReader?

De Kobo eReader is een e-reader die geproduceerd is door het bedrijf Kobo. De eerste eReader werd in 2010 uitgebracht en inmiddels is het een heel populair product en zijn er meerdere versies op de markt gebracht:

 • De Kobo Libra 2: Deze e-reader heeft een schermgrootte van 7 inch, is 215 gram en heeft een opslagcapaciteit van 32 GB (tot 24.000 boeken). Door middel van bluetooth kun je luisterboeken afspelen. Dankzij de waterdichte behuizing kun je zonder zorgen op het strand of in bed lezen. Je hoeft niet bang te zijn dat het scherm slecht voor je ogen is of dat je het niet goed kunt lezen. Door het Comfortlight Pro wordt de schermverlichting automatisch aangepast op basis van je omgevingslicht en wordt blauw licht gefilterd.
   
 • De Kobo Nia: Deze e-reader heeft een schermgrootte van 6 inch, is 172 gram en heeft een opslagcapaciteit van 8 GB (tot 6000 boeken). Deze e-reader is een mooie instapper voor ieder beginnend digitaal lezer. Door het comfortlight wordt de schermverlichting van de e-reader automatisch aangepast aan je omgevingslicht.

 

 • De Kobo ClaraHD: Deze e-reader heeft een schermgrootte van 6 inch, is 172 gram en heeft een opslagcapaciteit van 8 GB (tot 6000 boeken). Door het comfortlight wordt de schermverlichting van de e-reader automatisch aangepast aan je omgevingslicht.

 

 • De Kobo Clara 2E: Deze e-reader heeft een schermgrootte van 6 inch, is 172 gram en heeft een opslagcapaciteit van 16 GB (tot 15.000 boeken). Deze versie heeft bluetooth waardoor je ook luisterboeken kunt afspelen. Deze e-reader is duurzamer geproduceerd. De behuizing is namelijk gemaakt van gerecycled plastic. Het is de eerste milieubewuste e-reader. Door het Comfortlight Pro wordt de schermverlichting automatisch aangepast op basis van je omgevingslicht en wordt blauw licht gefilterd.
   
 • De Kobo Sage: Deze e-reader heeft een schermgrootte van 8 inch, is 241 gram en heeft een opslagcapaciteit van 32 GB (tot 24.000 boeken). Dit is een van de meest geavanceerde eReaders tot nu toe. Zo kun je met het vlakke HD E Ink Carte 1200 touchscreen genieten van een geweldig contrast en kun je tijdens het lezen aantekeningen maken met Dropbox ondersteuning die je op kunt slaan naar andere apparaten.
   
 • Kobo Forma: Deze e-reader heeft een schermgrootte van 8 inch en heeft een opslagcapaciteit van 8 GB (tot 6000 boeken). Je kunt kiezen om te lezen in liggende of portretmodus. Deze eReader is de enigste met knoppen om pagina’s om te slaan. Je hoeft je geen zorgen te maken waar je leest omdat hij waterdicht is.
   
 • Kobo Elipsa: Deze e-reader heeft een schermgrootte van 10,3 inch en heeft een opslagcapaciteit van 32 GB (tot 30.000 boeken). Je kunt aantekeningen maken in je eBook, je kunt je eigen notitieboeken maken en je ontvangt een Kobo Stylus en SleepCover. Je kunt je notities in een handomdraai omzetten in duidelijk getypte tekst die je kunt exporteren naar buiten je apparaat. Door de bluetooth kun je ook genieten van luisterboeken. Door het Comfortlight Pro wordt de schermverlichting automatisch aangepast op basis van je omgevingslicht en wordt blauw licht gefilterd.

Je kunt een kobo e reader kopen bij verschillende winkels. Zo kun je er een aanschaffen bij bol.com of Coolblue, maar je kunt ook gewoon naar de winkel gaan zoals naar de Mediamarkt.

Welke Kobo plus abonnementen zijn er?

Er zijn drie soorten Kobo abonnementen. Wij lichten deze abonnementen toe:

 • Kobo Plus abonnement Alleen lezen voor €9,99 per maand: Je kunt meer dan honderdduizenden ebooks lezen via je Kobo e-reader of via de Kobo Plus app. Het abonnement is altijd opzegbaar en je kunt het 30 dagen gratis uitproberen.

 

 • Kobo plus abonnement Alleen luisteren voor €9,99 per maand: Je kunt meer dan tienduizenden luisterboeken luisteren via je Kobo e-reader of via de Kobo Plus app. Het abonnement is altijd opzegbaar en je kunt het 30 dagen gratis uitproberen.
   
 • Kobo Plus abonnement Lezen & Luisteren voor €12,99 per maand: Je kunt meer dan honderdduizend ebooks lezen en je luistert naar meer dan tienduizend luisterboeken. Je kunt de boeken lezen of beluisteren via je Kobo eReader of via de Kobo plus app. Het abonnement is altijd opzegbaar en je kunt het 30 dagen gratis uitproberen.

Welke apparaten ondersteunen Kobo Plus?

Je kunt Kobo Plus lezen en luisteren via de Kobo eReader, via de bol.com Kobo app, via de Rakuten Kobo books app of via het web. Kobo Plus is beschikbaar via:

 • Kobo eReaders: Kobo Sage, kobo Libra 2, Kobo Elipsa en Kobo Clara 2E.
 • Android-smartphones of -tablets die versie 6.0 en hoger ondersteunen
 • Apple-smartphones of -tablets (iPhone, iPad en de 6e generatie iPod Touch) die iOS 12 of later ondersteunen
 • Apple CarPlay en de Kobo Books-app voor iOS

Audioboeken kunnen niet afgespeeld worden:

 • in Kobo Desktop
 • in de Kobo-app voor Windows of Blackberry
 • op Kobo Arc 7, 7HD of 10HD tablets.
 • op alle Android-apparaten met versies lager dan de versie 6.0 (versies 4.1, 4.2, 4.3 worden niet ondersteund)
 • op Kobo eReaders (met uitzondering van de Kobo Sage, Kobo Libra 2 en Kobo Elipsa)
 • op andere eReader-merken