100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Luisterrijk

Specialiteit: Luisterrijk is met het aanbieden van luisterboeken trendsetter in Nederland. Het was namelijk de eerste onafhankelijke downloadshop in Nederland voor luisterboeken. Door de samenwerking met meer dan tweehonderd uitgeverijen in meerdere landen kun je kiezen uit zo’n 15.000 luisterboeken.

Informatie: Je kunt zonder abonnement naar luisterboeken luisteren. Je betaalt alleen voor het boek dat je graat wilt downloaden. Zo heb je geen maandelijkse kosten. Er zijn al luisterboeken vanaf €0,99!

Luisterrijk was in 2006 de allereerste onafhankelijke downloadshop voor luisterboeken. Dankzij het web of de gratis app kun je met je account luisterboeken aanschaffen en downloaden via je smartphone, tablet of pc. De bestanden worden in mp3 formaat gedownload en kunnen zelfs gebruikt worden om cd’s te branden voor eigen gebruik. Door de samenwerking met meer dan 200 uitgeverijen kun je boeken luisteren uit onder andere Nederland, Vlaanderen, Engeland, Duitsland, Denemarken en Zweden. De webwinkel biedt meer dan 15.000 luisterboeken en je hebt de keuze uit alle denkbare categorieën, zoals literatuur, thrillers, kinderboeken, documentaires en educatieve boeken.

Tip! Doordat je downloads koopt kun je de digitale geluidsbestanden direct downloaden op je smartphone, tablet of pc na de betaling. Zo kun je veel boeken luisteren zonder internet!

Pluspunten
 • Geen abonnement, je betaalt per boek;
 • Betalingen worden verwerkt door MultiSafepay;
 • Keuze uit ongeveer 15.000 luisterboeken;
 • Luisterrijk werkt samen met meer dan 200 uitgeverijen;
 • Je download de boeken waardoor je ze altijd kunt luisteren;
 • Je kunt de luisterboeken downloaden in mp3-formaat;
 • Keuze uit heel veel categorieën;
 • Luisterboeken vanaf €0,-
Minpunten
 • Sommige luisterboeken zijn heel duur;
 • Je moet een account aanmaken om luisterboeken te kopen.

Previews

Luisterrijk 1
Luisterrijk 2
Luisterrijk 3
Luisterrijk 4
Luisterrijk 5
Luisterrijk Top 3
 • De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

  De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

  Detective Jazz onderzoekt de moord op een vijftienjarige jongen. De tijd dringt want er vallen meer slachtoffers.

 • Een lege plek – Sophie Wester

  Een lege plek – Sophie Wester

  De succesvolle arts, Birgit Zilver, heeft haar eigen vruchtbaarheidskliniek. Ze krijgt met heftige bedreigingen te maken en raakt de controle over haar leven kwijt.

 • Overprikkeld Brein – Charlotte Labee

  Overprikkeld Brein – Charlotte Labee

  Brain Balance Expert Charlotte Labee biedt concrete handvaten voor meer rust en balans. Ze helpt je om symptomen van overprikkeling te herkennen en laat je zien hoe je aan de slag kunt gaan met voeding, beweging en verbinding om je brein weer in balans te krijgen.

Wat is Luisterrijk?

Luisterrijk is een streamingdienst die gespecialiseerd is in de digitale levering van luisterboeken. Je kunt de luisterrijk app gratis downloaden en via deze app kun je luisterboeken downloaden naar jouw apparaat in mp3-formaat. Deze mp-3 bestanden zijn geschikt voor pc, mac, iPod, iPhone en iPad. Daarnaast kun je de bestanden ook gebruiken om je cd’s te branden.

Luisterrijk is sinds 2006 trendsetter in Nederland met haar downloadshop voor luisterboeken. Luisterrijk werkt samen met meer dan tweehonderd gerenommeerde uitgeverijen in meerdere landen, zoals Nederland, Vlaanderen, Engeland, Duitsland, Denemarken en Zweden. Deze webwinkel heeft meer dan 15.000 luisterboeken in haar aanbod. Er is voor iedereen wat te luisteren omdat er boeken zijn uit alle denkbare categorieën, zoals literatuur, thrillers, kinderboeken, documentaires, hoorcolleges en nog veel meer.

Het mooie aan deze streamingdienst is dat je geen abonnement nodig hebt. Je zit dus nergens aan vast en je hebt geen onkosten als je even geen tijd hebt om te luisteren. Je betaalt alleen voor de boeken die je zelf wilt luisteren. Je koopt deze boeken ook echt, daardoor kun je zo vaak en zo lang luisteren als dat je zelf wilt. Het hoeft niet duur te zijn, want je kunt al luisterboeken luisteren vanaf 0 euro.

Luisterrijk is een streamingdienst van hoge kwaliteit. Dit blijkt ook uit de prijzen die Luisterrijk gewonnen heeft. In 2021 won ze de Shopping Award in de categorie Leeswaren, In 2011 de Thuiswinkel award Publieksprijs, in 2010 is Luisterrijk gekozen tot Downloadwinkel van het jaar en in 2008 won ze de Thuiswinkel Award.

Ben je benieuwd of Luisterrijk ook wel echt veilig is? Wij hebben een aantal feitjes voor jou op een rij gezet:

 • Luisterrijk is gebouwd door iContact;
 • Luisterhuis behandelt de digitale distributie van luisterboeken af;
 • De luisterboeken zijn beveiligd met BooXtream Audio social DRM;
 • De site wordt gehost door AWS;
 • De betalingen worden verwerkt door MultiSafepay;
 • Luisterrijk is gecertificeerd lid van Thuiswinkel.org;
 • Luisterrijk is Plus-lid van de KBb.

Hoe werkt Luisterrijk?

Om gebruik te maken van deze streamingdienst heb je een Luisterrijk account nodig. Je kunt dit account aanmaken op de site van Luisterrijk zelf of via de Luisterrijk app. Als je gebruikt wilt maken van de app kun je de app downloaden in de app store. Een account aanmaken is zo gedaan en duurt hooguit een minuut. Als je het account hebt aangemaakt kun je meteen kijken welke boeken je graag wilt luisteren en kopen.

Zowel op het web als in de app kun je specifiek op zoek gaan naar een boek als je al weet wel boek je wilt luisteren. Dit doe je via de zoekfunctie. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op auteur of titel. Weet je nog niet wat je wilt luisteren? Dan kun je op de homepagina al heel veel aanbevelingen bekijken. Via het menu kun je zoeken via categorieën, uitgelicht, taal, leeftijd, prijs en nieuw. Zo kun je titels vinden die je aanspreken om aan te kopen. Is de prijs voor jou belangrijk? In het menu kun je op prijs klikken, dan heb je meerdere categorieën, aanbiedingen, gratis, minder dan 5 euro, 5 tot 10 euro, 10 tot 20 euro en meer dan 20 euro. Hier kun je al een beetje voorsorteren. Als je op zoek gaat naar een boek kun je ook nog gebruik maken van de filter. Zo kun je sorteren op datum of op prijs.

Als je het boek hebt gevonden dat je graag wilt hebben klik je het boek aan. Je kunt dan nog meer informatie lezen over het boek. Als dit je enthousiasme wekt en je het boek wilt lezen kun je hem aan je winkelmand toevoegen, of je kunt hem op je verlanglijst zetten zodat je later weet wat je graag wilt hebben. Als je alle boeken hebt gevonden die je wilt luisteren kun je ze aankopen. Zodra je de boeken betaalt hebt kun je ze downloaden.

De downloads komen in je persoonlijke account terecht. De downloads blijven 90 dagen beschikbaar. Als je inlogt heb je 48 uur de tijd om de boeken te downloaden. Wees gerust, als je de boeken niet meteen download kun je opnieuw inloggen en dan heb je weer 48 uur de tijd. Let op dat je de boeken wel binnen de 90 dagen download. Je mag de luisterboeken maximaal vanaf 2 IP-adressen downloaden. De luisterboeken worden verpakt in ZIP-bestanden. Na het downloaden kun je het ZIP-bestand uitpakken. Het kan na aankoop maximaal een kwartier uren voordat het luisterboek klaarstaat in je account.

Wat zijn de kosten van Luisterrijk?

Een abonnement op Luisterrijk is gratis, je betaalt alleen maar voor de boeken die je daadwerkelijk wilt lezen. Je zit dus niet aan maandelijkse kosten vast en als je even geen tijd hebt om te luisteren is dit geen probleem. Je hoeft dus geen rekening te houden met maandelijkse kosten. Luisterrijk verkoopt downloads in mp3-formaat en verkoopt geen cd’s.

Je koopt digitale geluidsbestanden die je na de betaling meteen kunt downloaden op je smartphone, tablet of pc. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld veel onderweg bent. Omdat je alle bestanden download hoef je je geen zorgen te maken dat je internet nodig hebt of dat je mb’s gebruikt met het afluisteren.

Om bestanden te downloaden hoef je niet per se de applicatie gedownload te hebben, je kunt namelijk ook gewoon via het web gebruik maken van Luisterrijk. Dan kun je de boeken meteen downloaden op je computer.

Welke apparaten ondersteunen Luisterrijk?

De luisterboeken van Luisterrijk voldoen aan de internationale mp3-standaard. Dit betekent dat ze op elk apparaat afgespeeld kunnen worden dat ook mp-3 afspeelt. Elke portable mp-3 speler speelt de luisterboeken af, net als ebookreaders, de meeste TomTom’s, autoradio’s, moderne tv’s, wekkerradio’s, etc. Hierbij moet je er dus wel op letten of de apparaten mp3 ondersteunen en je moet letten op de opslagcapaciteit van de mp3-speler. Een luisterboek is namelijk groter dan een muziekstuk.

Op Smartphones en tablets heb je de Luisterrijk app nodig om de luisterboeken te downloaden. De Luisterrijk app werkt op Android-versie 7.1 en hoger en op iOS-versie 10.3 en hoger.