100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over meJane

Specialiteit: meJane is een soort online versie van de ouderwetse videotheek waarbij je een populaire recente film kunt huren of kopen.

Informatie: meJane is een Nederlandse online videotheek met ook een Nederlandstalige app. Je vindt hier recente films in allerlei verschillende genres, zodat er voor ieder wat wils tussen zit.

Bij meJane zit je niet vast aan een maandelijks abonnement, maar betaal je per film. Het is bovendien mogelijk iemand een film cadeau te doen.

Pluspunten
 • Betalen per film.
 • Recente films.
 • Veel verschillende genres.
 • Online films kopen of huren.
 • Voor smart tv, smartphone en kijken via de browser.
 • Ook een erotiekgedeelte (18+ films).
Minpunten
 • Nieuwe films vaak duurder dan alternatieven zoals Pathé Thuis.

Previews

meJane 1
meJane 2
meJane 3
meJane 4
meJane 5
meJane Top 3
 • Fast X

  Fast X

  Fast X is het tiende en waarschijnlijke ook laatste deel van de populaire Fast and Furious-reeks. Vin Diesel duikt weer in de huid van Dominic Toretto om met een nieuwe vijand de confrontatie aan te gaan.

 • Spider-man: Across the Spider-verse

  Spider-man: Across the Spider-verse

  Meer dan een jaar na de gebeurtenissen in het vorige deel, wordt Miles Morales onverwachts bezocht door zijn vriendin Gwen Stacy. Al gauw wordt hij meegezogen in een missie om alle universums te redden van de Spot, een gevaarlijke maar onervaren tegenstander, die een catastrofale ramp kan veroorzaken.

 • Oppenheimer

  Oppenheimer

  Tijdens de tweede wereldoorlog leidt wetenschapper J. Robert Oppenheimer het zeer geheime Manhattenproject. Met een groep wetenschappers ontwikkeld hij een atoombom. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, die een affaire heeft met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid.

Wat is meJane?

meJane is een Nederlandse streamingdienst die in 2007 werd opgericht. Het is een dienst waarvoor geen abonnement nodig is, maar je per film betaalt, zoals in de ouderwetse videotheek. Ondanks dat Pathé Thuis inmiddels bekender is, is meJane toch een beetje de voorloper hiervan geweest. Het is een Nederlandstalige dienst waarbij je kunt betalen met iDeal of Gift Cards. meJane is nu ook toegankelijk voor België. 

Wat is het meJane aanbod?

meJane heeft een ruim aanbod dat bestaat uit bijna 3.000 films. De dienst wordt constant geüpdatet, waardoor je altijd de laatste blockbusters kunt bekijken, evenals klassiekers. Het biedt daarnaast alle films van Dreamworks. meJane update haar aanbod met de nieuwste films. Denk hierbij aan Oppenheimer, The Equalizer 3 en Retribution.

De films zijn ingedeeld in maar liefst 27 categorieën, waaronder:

 • Actie
 • Animatie
 • Thriller
 • Komedie
 • Fantasy
 • Avontuur

meJane is bovendien een van de weinige streamingsdiensten waar je ook 18+ films kunt bekijken. Dit erotiekgedeelte, genaamd ‘Nachtclub 18+’ is alleen beschikbaar voor geregistreerde accounts waarbij geverifieerd is dat de beheerder ouder is dan 18.

Hoe werkt meJane?

meJane werkt eigenlijk ontzettend eenvoudig. Ten eerste maak je een account aan, registreren is gratis. Je creëert hierbij een toegangscode bestaande uit vier cijfers. Hiermee kun je telkens super eenvoudig inloggen op je account, zonder bijvoorbeeld een wachtwoord in te moeten vullen met de afstandsbediening van je televisie.

Scroll door de verschillende genres en categorieën om eenvoudig te film te vinden die jij wilt kijken. Om de film daadwerkelijk te bekijken klik je er simpelweg op. Hierbij heb je de keuze om de film te kopen of te huren, afhankelijk van je voorkeuren. 

Het is bovendien mogelijk iemand een film of een geheel filmpakket cadeau te doen, waarmee het een leuk cadeau is voor bijvoorbeeld een verjaardag of Kerstmis.

Je kunt de meJane app installeren op de meeste smart tv’s en daarnaast op Android- en iOS-apparaten. Liever kijken via de computer? Dan kan dit ook eenvoudig via de browser. Zo kun je op ieder apparaat de films van meJane bekijken.

Wat zijn de meJane kosten?

Zoals eerder al vermeld kun je bij meJane zowel huren als kopen, wat het voornaamste prijsverschil oplevert:

 • Film huren (€2,99 tot €5,99): Huur je een film via meJane, dan kun je de film gedurende 2 dagen bekijken. Je hoeft hem dus niet in één keer helemaal af te kijken, maar heb zeker niet onbeperkt de tijd. De kosten voor een film huren zijn afhankelijk van hoe populair en recent de film is. Is de film net uit, dan betaal je €5,99, maar staat hij er al een tijdje op, dan zakt de prijs geleidelijk naar €2,99.
 • Film kopen (€9,99 tot €13,99): Wil je de film juist onbeperkt terug kunnen kijken, dan is het slimmer om een film te kopen. De film blijft dan onbeperkt terug te kijken via je account. Ook hier geldt dat de prijs mede afhankelijk is van de recentheid en populariteit van de film.

Bij meJane is het ook mogelijk om films te betalen met Moviepoints. Dit zijn een soort spaarpunten die je kunt ontvangen via cadeaubonnen. Zo is een cadeaubon een bepaalde hoeveelheid punten waard en kun je zelf kiezen hoe je deze spendeert.

meJane klantenservice

Heb je nog vragen aan meJane of over de diensten van meJane? Dan is het mogelijk om contact op te nemen via het contactformulier op de website, maar het is ook mogelijk telefonisch contact op te nemen via +31 (0)88-2000 330.