100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Over Nextory

Specialiteit: Met Nextory kun je lezen en luisteren op elk moment. Door de Nextory app heb je altijd het boek bij de hand dat je aan het lezen bent. Kies uit meer dan honderdduizend boeken.

Informatie: Door een bibliotheek van honderdduizenden e-boeken en audioboeken kun je de boeken lezen die jij maar wilt. Je krijgt onbeperkt toegang tot deze bibliotheek. Het enige wat je nodig hebt is de app met een abonnement. Je kunt meerdere boeken uitproberen en in andere werelden duiken.

Met Nextory kun je honderdduizenden boeken onbeperkt lezen en luisteren. Met de streamingdienst lees je jouw favoriete boek waar en wanneer je maar wilt. Je betaalt een vaste prijs per maand dus je kunt ook eens wat anders proberen. Ken je meer mensen die zo erg van lezen houden? Neem dan het familie abonnement zodat je samen minder kosten hebt.

Tip! Voor als je veel onderweg bent kun je boeken downloaden. Zo kun je altijd en overal verder lezen of luisteren, zelfs zonder internetverbinding.

Pluspunten
 • Probeer Nextory 30 dagen gratis uit
 • Meer dan honderdduizend boeken om uit te kiezen
 • Lees en luister zoveel als je wilt
 • Pas je abonnement op elk moment aan
 • Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen
 • Stel leesdoelen in met de Book challenge
 • Volg je leesstatistieken met het leesdagboek
 • Met het familie abonnement kun je tot 4 profielen hebben
Minpunten
 • Nextory werkt niet samen met e-readers zoals Kobo en Kindle
 • Voor je gratis proefperiode moet je een betaling van 0,01 cent doen

Previews

Nextory 1
Nextory 2
Nextory 3
Nextory 4
Nextory Top 3
 • De Camino van Anya Niewarra

  De Camino van Anya Niewarra

  De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter.

 • Het kan ook nooit normaal - Lieke Hester

  Het kan ook nooit normaal - Lieke Hester

  De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen. Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag

 • De kinderen van Villa Emma – Ivan Sciapeconi

  De kinderen van Villa Emma – Ivan Sciapeconi

  Nathan stapt in 1942 in de trein met veertig andere joodse kinderen. Ze zijn op de vlucht geslagen. Hoe loopt dit af?

Wat is Nextory?

Nextory is een app voor mensen die van lezen houden. Je kunt namelijk uit honderdduizenden e-books kiezen om te lezen of luisteren waar en wanneer je maar wilt. Je krijgt toegang tot de bibliotheek via de app op je telefoon of tablet. Het aanbod is heel groot met uiteenlopende genres. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit populaire detectives, enge thrillers, fantasy of een mooie roman. Je kunt vandaag nog beginnen met het lezen in je volgende favoriete boek.

Je kunt lezen en luisteren waar en wanneer je maar wilt, door de app te installeren op je smartphone of tablet. Doordat je smartphone of tablet gewoon in je broekzak past, kun je je favoriete boek heel makkelijk meenemen en lezen wanneer je daar zin in hebt. Je dus altijd en overal toegang tot een grote bibliotheek vol interessante titels. Je houdt meer ruimte over in je tas als je onderweg bent omdat je geen boek mee hoeft te nemen.

Nextory maakt lezen nog leuker met haar speciale functies. Je kunt o.a. je leesstatistieken volgen zoals welke schrijvers je het meest leest, wat voor soort lezersprofiel je hebt en hoeveel boeken je hebt gelezen. Hier maakt Nextory ook gebruik van om goede aanbevelingen voor jou te doen. Daarnaast kun je jezelf ook uitdagen door het instellen van leesdoelen.

Weet je niet wat een e-book is? Een e-book is een digitale uitgave van een papieren boek. Je kunt e-books downloaden of direct streamen op je smartphone of tablet. Eigenlijk kun je Nextory zien als een abonnement op de bibliotheek. Het verschil is alleen dat je een vast bedrag per maand betaalt en dat je zoveel boeken kunt lezen als je maar wilt. Je hebt onbeperkt toegang tot de bibliotheek.

Wat is het verhaal ven Nextory?

De streamingdienst Nextory is in 2015 opgericht door Shadi Bitar en Ninos Malki in Stockholm. Het doel was om boeken wereldwijd toegankelijker te maken voor mensen en om een nieuwe definitie te geven aan wat het betekent om een boek te lezen. De technologie heeft de wereld de afgelopen jaren sterk veranderd, waardoor de visie van Nextory relevanter dan ooit is geworden. Door rijkere leeservaringen te creëren wil Nextory meer mensen laten lezen. Het doel is om meer te lezen en te luisteren naar verhalen in plaats van te surfen op het web of scrollen door je social media pagina’s.

In Scandinavië is Nextory uitgegroeid tot een van de grootste abonnementsdiensten voor e-books en luisterboeken. Inmiddels is de app ook beschikbaar op meerdere Europese markten. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een snelgroeiend platform dat het verspreiden van verhalen en kennis mogelijk maakt. Nextory deelt een grote passie voor literatuur met haar abonnees en streeft ernaar om een onafhankelijke en natuurlijke plek te zijn waar iedereen gemakkelijk zijn of haar volgende verhaal kan vinden.

Sinds oktober 2022 heeft Nextory een samenwerking met Greenchoice. Hiermee wordt lezen gestimuleerd terwijl er tegelijkertijd bomen geplant worden. De samenwerking is het loyaliteitsprogramma ‘samen Greenchoice’. Het doel van deze samenwerking is om mensen te inspireren om de wereld van digitale boeken te ontdekken en daardoor iets goed te doen voor het klimaat. Nextory vindt duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Ze planten voor elke nieuwe gebruiker een boom waardoor ze bijdragen aan een beter klimaat.

Wat zijn de voordelen van Nextory?

Als je van lezen houdt is Nextory de ideale app. Wij zetten de voordelen voor jou op een rij:

 • Het is een van de grootste abonnementsdiensten voor e-books;
 • Je geniet eerst van een gratis proefperiode van 30 dagen;
 • Je kun Nextory opzeggen wanneer je wilt;
 • Je hebt honderdduizenden boeken op zak voor al €11,99 per maand;
 • Je kunt ook luisteren naar je favoriete boeken;
 • Je kunt je abonnement delen met de hele familie.

Wist je dat er nog meer voordelen aan Nextory zitten? Lezen is namelijk heel erg gezond voor je. Wij zetten de voordelen van lezen voor je gezondheid op een rij:

 • Je ontspant;
 • Je stressniveau verminderd;
 • Je concentratievermogen verbeterd;
 • Je geheugen verbeterd zich;
 • Je leert nieuwe dingen;
 • Je vergroot je woordenschat.

Dit zijn dus heel veel redenen om de app te downloaden en meteen te beginnen met lezen.

Hoe werkt Nextory?

Nextory is heel gebruiksvriendelijk. Je begint met het registreren van je account op het web. Daarna kun je de app downloaden in de App Store of Google Play store op je smartphone of tablet. De app kan nog niet gebruikt worden op een e-reader. Als je de app gedownload hebt kun je hem openen en log je in. Zodra je bent ingelogd kun je beginnen met lezen.

Op het moment dat je abonnement actief is heb je toegang tot de bibliotheek van Nextory. Je kunt neuzen tussen inspirerende boekenlijsten en persoonlijke aanbevelingen. Je kunt ook een boek zoeken door middel van de zoekfunctie.

Als je een boek hebt gevonden dat je wilt lezen klik je deze aan. Het boek wordt op je apparaat gedownload zodat je hem ook offline kunt lezen of luisteren. Als het boek uit is kun je hem verwijderen uit ‘lees ik nu’ zodat hij geen ruimte meer in beslag neemt op je apparaat.

Welk Nextory abonnement kun je afsluiten?

Er is voor iedereen een geschikt Nextory abonnement. Je kunt kiezen tussen Nextory Goud of Nextory familie.

 • Nextory Goud: 30 dagen gratis daarna €11,99 per maand. Met dit abonnement kun je zoveel lezen en luisteren als je maar wilt. Je kunt 4 profielen hebben maar er kan maar 1 profiel gebruik maken van de app.
   
 • Nextory Familie met 2 profielen: 30 dagen gratis daarna €14,99 per maand. Met dit abonnement kun je zoveel lezen en luisteren als je maar wilt. Je kunt 4 profielen hebben en er kunnen 2 profielen tegelijkertijd gebruik maken van de app.
   
 • Nextory Familie met 3 profielen: 30 dagen gratis daarna €17,99 per maand. Met dit abonnement kun je zoveel lezen en luisteren als je maar wilt. Je kunt 4 profielen hebben en er kunnen 3 profielen tegelijkertijd gebruik maken van de app.
   
 • Nextory Familie met 4 profielen: 30 dagen gratis daarna €19,99 per maand. Met dit abonnement kun je zoveel lezen en luisteren als je maar wilt. Je kunt 4 profielen hebben en er kunnen 4 profielen tegelijkertijd gebruik maken van de app.

Welke apparaten ondersteunen Nextory?

Om Nextory te kunnen gebruiken heb je de app nodig. Je kunt de app downloaden in de App Store of in de Google Play Store. De app is dan ook compatibel voor iOS en Android:

 • iOS 12.1 en nieuwer
 • Android 5.0 en nieuwer