100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Over Picl

Specialiteit: Bij Picl zie je films die in het filmtheater draaien direct bij jou thuis. Bekijk kwalitatief ijzersterke films direct bij jou in de woonkamer.

Informatie: Picl is een initiatief en samenwerking van 38 Nederlandse filmtheaters. Het is opgericht voor en door mensen die houden van Nederlandse cinema en arthousefilms.

Bij Picl maak je geen gebruik van een abonnement, maar betaal je per film. Het is in die zin vergelijkbaar met Pathé Thuis, maar met een ander type films.

Pluspunten
 • Geen abonnement.
 • Je kiest zelf aan welk filmtheater je betaalt.
 • Bekijk films die nu nog in het filmtheater draaien.
 • Handige tips!
Minpunten
 • Als je vaak kijkt kunnen de kosten flink oplopen.
 • Relatief beperkt aanbod.

Previews

Picl 1
Picl 2
Picl 3
Picl 4

Wat is Picl?

Picl is het resultaat van 38 Nederlandse filmtheaters en Stichting Nederlandse Filmpromotie die samen hebben gewerkt aan een streamingdienst. De dienst bestaat sinds 2015. De bedoeling is om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken van Nederlandse cinema en arthouse.

Picl wordt deels gefinancierd door de Europese Unie (Creative Europe) en het Nederlands Filmfonds. Wanneer je een film gaat kijken kies je zelf het filmtheater die hierdoor de prijs van jouw film ontvangt. In feite een soort digitaal bioscoopkaartje waarmee je thuis kunt kijken.

Wat is het Picl aanbod?

Picl heeft een constant wisselend aanbod. Je bekijkt hier namelijk de films die op dit moment nog in het filmtheater draaien. Er is dus weinig zinnigs te zeggen over het genre of de populairste films, maar je kunt gelukkig wel eenvoudig sorteren in een aantal categorieën, namelijk:

 • Meest bekeken
 • Premièrefilms
 • Films gemist (films die net niet meer in het theater draaien)
 • Binnenkort (deze kun je uiteraard nog niet kijken.

Er worden doorgaans 1 à 2 films per week toegevoegd aan het Picl aanbod. Door je in te schrijven voor de Picl nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste films en aankondigingen.

Hoe werkt Picl?

Picl werkt eenvoudig, je hoeft namelijk geen app of andere software te downloaden om een film te kunnen kijken. Je bekijkt de film simpelweg vanuit de browser. Uiteraard kun je wel een Picl app downloaden in de App Store (iOS) of Play Store (Android), voor wanneer je mobiel wilt kijken. Je kunt eerst een trailer bekijken van de film je geselecteerd hebt om er vervolgens voor te betalen en hem dus te bekijken.

Na betaling heb je 48 uur de tijd om de film te bekijken. Je kunt dus gerust even pauzeren of morgen verder gaan!

Wat zijn de Picl kosten?

Zoals gezegd is een Picl abonnement niet nodig, die bestaat ook niet. Er komen dus geen vaste kosten kijken bij Picl. Je betaalt simpelweg per film. Er zijn hiervoor twee verschillende bedragen:

 • Premièrefilm (€8,99 per film): Voor het bekijk van een gloednieuwe film bij Picl betaal je €8,99, de prijs van een bioscoopkaartjes. Je kunt de film vervolgens 48 uur lang bekijken.
 • Film gemist (€4,99 per film): Was je net te laat met naar het filmtheater gaan en heb je de film gemist die je graag wilde zien? Via Picl kun je gen alsnog bekijken voor €4,99.

Picl klantenservice

Wil je meer weten van Picl, heb je vragen voor de klantenservice of wil je misschien zelfs samenwerken met Picl? Dan is de klantenservice van de streamingdienst te bereiken via support@picl.nl.