100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Over Podimo

Specialiteit: Podimo is de abonnementsdienst voor podcasts. Luister naar originele, exclusieve en reclamevrije content. Je hebt je favoriete podcast altijd bij de hand.

Informatie: Podimo deelt als full-service contentproductiehuis belangrijke en leuke verhalen die gehoord moeten worden door de wereld. Iedere gebruiker krijgt content die afgestemd is op individuele interesses, maar je kunt ook gebruik maken van de ontdekkingsfunctie.

Bij Podimo kun je naar originele, exclusieve en reclamevrije content luisteren. Je vindt je favoriete podcasts van over de hele wereld en een uitgebreide collectie van luisterboeken. Dit allemaal in één app. Abonnees hebben een exclusieve toegang tot namen en titel die nergens ander te beluisteren zijn. De content wordt in de lokale taal aangeboden. Podimo is momenteel al beschikbaar in 7 landen en is nog steeds aan het uitbreiden.

Tip! Volg je favoriete podcasts zodat je ze altijd meteen terug kunt vinden als je de app opent. Ze komen in je bibliotheek te staan onder ‘jouw podcasts’. Ook kun je ze downloaden zodat je altijd zonder internet kunt luisteren.

Pluspunten
 • Volg je favoriete podcasts zodat ze in je bibliotheek komen te staan
 • Je krijgt aanbevelingen n.a.v. wat je al luistert
 • Je luistert naar podcasts die je verder nergens anders kunt luisteren, de Podimo exclusives
 • Luister 30 dagen gratis
 • Groot aanbod van podcasts en luisterboeken
 • Luister via het web, je tablet of je smartphone
 • Download je aflevering om later zonder internet verder te luisteren
Minpunten
 • Om naar exclusieve Podimo content te luisteren heb je een abonnement nodig.
 • Podcasts die je voorheen gratis kon luisteren, kun je nu alleen met een abonnement luisteren.

Previews

Podimo 1
Podimo 2
Podimo 3
Podimo Top 3
 • Al sla je me dood (8.194 abonnees)

  Al sla je me dood (8.194 abonnees)

  In deze true crime podcast worden moorden, verdwijningen en andere mysteries besproken.

 • Man man man, de podcast (33.815 abonnees)

  Man man man, de podcast (33.815 abonnees)

  Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren bespreken iedere vrijdag de week, het leven en elkaar.

 • De Juice Show (15.742 abonnees)

  De Juice Show (15.742 abonnees)

  Yvonne Coldeweijer & Mark Koster bespreken de juice van deze week. Je kunt de ordinaire waarheid en grote onthullingen over de sterren verwachten.

Wat is Podimo?

Podimo is hét platform om podcasts te luisteren. Je kunt op deze streamingdienst een abonnement afsluiten waardoor je onbeperkt en reclamevrij kunt luisteren naar je favoriete podcasts. Je kunt luisteren naar al je favoriete podcasts van over de hele wereld via RSS feeds. Podimo is een full-service contentproductiehuis en deelt belangrijke verhalen die gehoord moeten worden met de wereld. In 2022 is Podimo Nederland geïntroduceerd waarna ze meteen de innovatieprijs van de Online Radio Awards 2022 won.

Podimo is in 2019 opgericht in Kopenhagen door Moten Strunge, Nikolaj Koppe, Sverre Dueholm, Andreas Sachse en Eva Laegdsgaard. Nu heeft Podimo meer dan 220 werknemers in dienst in meer dan 20 verschillende landen. Momenteel is Podimo beschikbaar in Nederland, Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Spanje, Finland en Latijns-Amerika.

Als abonnee heb je exclusief toegang tot namen en titels die nergens anders te beluisteren zijn. Podimo heeft namelijk een groot aantal podcasts in haar aanbod die alleen bij Podimo te luisteren zijn, ook wel een Podimo podcast genoemd. Een voorbeeld daarvan is Podimo Moordcast. In Podimo Moordcast neemt Dionne Slagter je mee in verschillende mysterieuze moordzaken, samen met haar broer Henrik als sidekick. Een ander voorbeeld is Man man man, de podcast met Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren waarin ze iedere vrijdag de week en het leven met elkaar bespreken.

Een deel van de inkomsten van Podimo wordt gedeeld met alle podcastmakers. Hierdoor kunnen podcastmakers zich volledig richten op hun vak en kan er reclamevrij geluisterd worden. Een podcast zal niet meer onderbroken worden door een verhaaltje over de sponsors.

Wat zijn de voordelen van Podimo?

Podimo heeft heel veel voordelen, wij zetten ze voor jou op een rij:

 • Je kunt je favoriete podcasts volgen. Zo komen ze in je bibliotheek te staan zodat je ze makkelijk terug kunt vinden en de nieuwe afleveringen meteen kunt luisteren;
 • Je krijgt aanbevelingen n.a.v. wat je al luistert;
 • Je luistert naar podcasts die je verder nergens anders kunt luisteren, de Podimo exclusives;
 • Je kunt 30 dagen gratis luisteren;
 • Je hebt de keuze uit een groot aanbod van podcasts en luisterboeken;
 • Je kunt luister via het web, je tablet of je smartphone;
 • Je kunt je afleveringen downloaden om later zonder internet te luisteren.

Hoe werkt Podimo?

De Podimo app is heel erg gebruiksvriendelijk. Om gebruik te maken van deze app moet je eerst lid worden. Je kunt heel makkelijk een account aanmaken op de website of in de app. Zodra je lid bent kun je gratis luisteren naar content. Je krijgt namelijk toegang tot de gratis inhoud die beschikbaar is op de open RSS-feed. De open RSS-feed is een digitale feed van alle podcasts die niet achter een betaalmuur zitten. Elke gratis podcast op deze feed zal beschikbaar zijn op Podimo Free. Als je toegang wilt tot alle content en luisterboeken kun je een abonnement afsluiten. Alle abonnementen zijn flexibel, je kunt dus beginnen en eindigen wanneer je zelf wilt.

Zodra je bent ingelogd in de app kom je op de homepagina terecht. Hier zie je al meteen aanbevelingen, zoals de best beluisterde podcasts, aanbevelingen van Podimo, podcasts waarvan dagelijks nieuwe afleveringen zijn, podcasts die alleen bij Podimo te beluisteren zijn, luisterboeken, actualiteiten en weektips. Als je niet meteen weet wat je wilt luisteren kun je hier dus doorheen scrollen om een leuke podcast uit te zoeken.

Weet je al precies welke podcast je wilt luisteren? Dan kun je gebruik maken van de zoekfunctie. Je kunt hier de podcast invullen en deze zoeken. Als je nog niet precies weet wat je wilt kijken kun je ook op het vergrootglas (de zoekfunctie) klikken. Er komen, voordat je iets intypt, categorieën in beeld, zoals true crime, cultuur & vrije tijd en nieuws & politiek. Op deze manier kun je naar een podcast zoeken in je favoriete genre.

In het menu heb je ook nog vier vierkantjes staan. Als je hier op klikt kom je in je bibliotheek terecht. Hier kunt je verder luisteren met de aflevering waar je mee bezig was en je kunt kijken welke nieuwe afleveringen je nog kunt luisteren van je podcasts. Ook kun je in jouw bibliotheek je downloads, je favoriete podcasts en je bewaarde afleveringen terug vinden.

Door op een podcast te klikken kun je wat extra informatie lezen over de podcast en zie je welke afleveringen er allemaal zijn. Door op een aflevering te klikken gaat deze afspelen. Als de aflevering afgelopen is speelt de volgende aflevering automatisch af. Als je naar een aflevering aan het luisteren bent blijft deze onderin de app staan. Zo zie je wat je aan het luisteren bent terwijl je ook verder kunt scrollen en kijken.

Ben je veel onderweg en wil je graag een hele podcast downloaden? Dit kan door bij een podcast op het rondje met het pijltje naar beneden te klikken. Nu download je de hele podcast. Wil je liever maar een aflevering downloaden? Dan ga je naar de aflevering en klik je daar op het rondje met het pijltje. Als jij een podcast heel erg leuk vindt en meteen de nieuwste afleveringen wilt luisteren, kun je bij de podcast op het + teken klikken, zo volg je de podcast namelijk. Deze komt dan tussen je favorieten te staan.

Door het simpele design met maar drie menu opties is de app heel makkelijk te gebruiken en spreekt het voor zich.

Welke Podimo abonnementen kun je afsluiten?

Je kunt alleen gebruik maken van de Podimo Nederland app als je lid wordt van Podimo. Er zijn drie soorten abonnementen, namelijk:

 • Podimo Free: Hier hoef je niet voor te betalen. Je kunt alleen de gratis content van de open RSS-feed beluisteren. Je krijgt geen toegang tot exclusieve podcasts en luisterboeken.
 • Het Premium abonnement voor €4,99 per maand: Je luistert de eerste 30 dagen gratis. Je kunt onbeperkt naar podcasts luisteren en je kunt 10 uur aan luisterboeken luisteren.
 • Het Premium Plus abonnement voor €9,99 per maand: Je luistert de eerste 30 dagen gratis. Je kunt onbeperkt naar podcasts en luisterboeken luisteren.

Als een nieuwe podcast naar Podimo gaat kan het zijn dat ze een korting meegeven om hun huidige luisteraars mee te nemen naar het nieuwe platform, zoals Podimo 6 maanden gratis. Echter is dit niet standaard, de eerste 30 dagen gratis luisteren is wel standaard.

Welke apparaten ondersteunen Podimo?

Podimo wordt door veel apparaten ondersteunt, door zowel Android als iOS.

 • Van Android heb je een apparaat met versie 8.0 of hoger nodig.
 • Van iOS heb je een apparaat met versie 12.1 of nieuwe nodig.
 • Je kunt Podimo luisteren via Apple CarPlay. De ontwikkelaars van Podimo zijn er ook mee bezig om Android Auto beschikbaar te maken.
 • Je kunt op Sonos luisteren naar Podimo via Airplay op de iPhone
 • Je kunt nog niet naar Podimo luisteren via de Apple Watch, hier wordt wel aan gewerkt.