100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Over Storytel

*** Tijdelijke actie: Probeer nu 30 dagen gratis ***
 

Specialiteit: Storytel is gespecialiseerd in het streamen van luisterboeken, met wereldwijd meer dan 500.000 titels in het aanbod. Ben jij een fan van lezen? Dan is deze app ideaal voor jou, zo kun je zelfs zonder te lezen genieten van een goed boek.

Informatie: Door middel van één app kun je naar zoveel boeken luisteren als je wilt. Probeer eens een nieuw genre en als het niet bevalt kun je gewoon een ander boek proberen. Je hebt de verhalen altijd bij je.

De streamingdienst Storytel is een van ’s werelds grootste abonnementsdiensten voor het streamen van luisterboeken en e-books. De visie van Storytel is om de wereld empathischer en creatiever te maken door middel van geweldige verhalen die altijd en overal gedeeld kunnen worden. De uitgeverij activiteiten worden uitgevoerd via luisterboek uitgever StorySide. Storytel is actief in meer dan 25 markten met het hoofdkantoor in Zweden.

Tip! Ben je vaak onderweg en heb je dan geen internet? Zorg er dan voor dat je je favoriete boeken gedownload hebt. Zo kun je altijd en overal verder luisteren waar je gebleven bent.

Pluspunten
 • Je hebt een groot aantal boeken waar je uit kunt kiezen.
 • Je kunt heel makkelijk bladeren door boeken.
 • Je kunt je abonnement delen met iemand anders.
 • Je kunt boeken downloaden zodat je ook offline kunt blijven luisteren.
 • Als je op het ene apparaat stopt met luisteren, kun je op het andere apparaat verder gaan waar je gebleven bent.
 • Met een Storytel ereader kun je het lezen en luisteren afwisselen.
Minpunten
 • Je kunt boeken niet via het web luisteren.
 • Boek en voorlezen zijn aan elkaar verbonden, je kunt dus geen andere stem kiezen.
 • Je kunt maar tot 5 boeken offline opslaan.

Previews

Storytel 1
Storytel 2
Storytel 3
Storytel Top 3
 • Atlas: het verhaal van Pa Salt

  Atlas: het verhaal van Pa Salt

  Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van Pa Salt en begint in Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij écht is.

 • De Camino van Anya Niewarra

  De Camino van Anya Niewarra

  De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter.

 • Alleen nog vandaag van Linda Hakeboom

  Alleen nog vandaag van Linda Hakeboom

  Linda is 34 jaar als ze de diagnose borstkanker krijgt. Het ‘doodsvonnis’ blijkt iets te doorbreken wat ze nooit voor mogelijk heeft gehouden. De opeenstapeling van nare gebeurtenissen uit haar verleden schudt ze plot­seling moeiteloos van zich af. Dit boek gaat over opgroeien in een onveilige omgeving en wat dat veroorzaakt. Over troost en hoe je trauma’s te boven komt. Maar vooral over eindelijk kunnen zijn wie je bent.

Wat is Storytel?

Storytel is een wereld vol prachtige verhalen. Van bestsellers tot klassiekers, romantiek, spanning, non-fictie en kinderboeken. Alles vind je bij Storytel. Je kunt het juiste verhaal voor elk moment vinden. Met Storytel kun je via een app luisterboeken streamen.

Deze dienst is in 2005 opgericht in Zweden, toen nog onder de naam Bokilur. In 2007 werd de naam gewijzigd naar Storytel. Sinds 2013 is Storytel beschikbaar in Nederland. Inmiddels is de dienst in 24 landen actief. In alle landen worden boeken in hun eigen taal aangeboden, maar je kunt ook overal Engelse boeken luisteren.  

Hoe werkt Storytel?

Storytel is heel makkelijk te gebruiken, je hebt er wel de Storytel app voor nodig. Als je de app gedownload hebt en je een abonnement afgesloten hebt kun je alles luisteren wat er beschikbaar is in de app. Je kunt boeken zoeken door middel van de zoekfunctie. Deze vind je onder in het menu. Weet je niet welk boek je wilt lezen? In de zoekfunctie kun je bladeren binnen categorieën zodat je snel een boek vindt dat bij je past. Boeken die je graag wilt lezen kun je aan je boekenplank toevoegen zodat je ze niet vergeet. Als je de app opent kom je in het tabblad informatie terecht. Je kunt zien wat er op dit moment populair is en je krijgt tips naar aanleiding van wat je al gelezen hebt.

Als jij een boek aan het luisteren bent heeft Storytel een aantal handige functies. Zo kun je gebruik maken van de sleeptimer waardoor je makkelijk terug vindt waar je gebleven bent als je in slaap zou vallen tijdens het luisteren. Je kunt de sleeptimer instellen door op het maansymbool te klikken als je het boek geopend hebt. Je kiest hoe lang je wilt dat jouw boek nog doorspeelt en klikt op gereed.  

Naast de sleeptimer kun je ook gebruik maken van handmatige bookmarks. Als je een deel van het boek interessant vindt kun je een bladwijzer plaatsen en een aantekening toevoegen. Zo kun je later terugkeren naar dit deel. Je gebruikt bookmarks ook vaak als je van apparaat verwisselt en zeker wilt zijn dat je verder kan lezen en luisteren waar je gestopt bent. Je stelt de bookmark in door op het boomark-symbool te klikken.

Vind je dat de boeken te langzaam of te snel voorgelezen worden? Dan kun je de leessnelheid aanpassen. Je kunt de snelheid vertragen naar 0.75x van de standaardsnelheid of versnellen naar 1.25x, 1.5x, 1.75x of 2.0x van de standaardsnelheid.

In jouw profiel kun je een boekendoel instellen. Hierin wordt bijgehouden op hoeveel procent van je doel je bent, hoeveel dagen je nog hebt om je doel te voltooien, hoeveel verhalen je al geluisterd hebt en hoeveel verhalen je nog moet luisteren.

Wat is een Storytel reader?

Met de Storytel reader kun je mee- lezen en luisteren! Met de Storytel ereader kun je je favoriete lees- en luisterboeken verslinden. Met een Storytel abonnement en de Storytel ereader krijg je naast luisterboeken, ook een hele bibliotheek met e-books. Je kunt dus luisteren op je telefoon en later verder lezen op je Storytel reader. Wil je toch verder gaan met luisteren? Dan pak je je telefoon er weer bij.

De Storytel reader is licht, comfortabel om vast te houden en door de fysieke knoppen kun je makkelijk naar de volgende pagina bladeren. Door het E-Inkt scherm kun je altijd lezen, zowel in het donker als in de volle zon. Doordat de Storytel reader maar 200 gram is, kun je hem makkelijk meenemen. Met de Storytel ereader maak je makkelijk verbinding met je Storytel-account. Je kunt de Storytel Reader aanschaffen voor €99,99 via Coolblue. ( https://www.coolblue.nl/product/886213/storytel-reader.html

Wat zijn de kosten van Storytel?

Storytel is niet gratis. Je kunt wel 14 dagen Storytel gratis uitproberen. Je hebt de keuze tussen 2 soorten Storytel abonnementen. De kosten van deze Storytel abonnementen zijn ook anders. Zo kun je kiezen voor een abonnement voor 1 gebruiker, maar ook voor meerdere gebruikers. Wij zetten de abonnementen voor je op een rij:

 • Storytel Unlimited: Dit abonnement is de beste keuze voor 1 gebruiker. Je kunt zoveel luisteren en lezen als je wilt, met 1 account. Dit abonnement is €12,99 per 30 dagen.
   
 • Storytel Family account: Als je met meerdere mensen van het Storytel account wilt genieten is het family account ideaal. Zo kun je samen met 1 ander familielid of met 2 andere familieleden genieten van alles wat Storytel te bieden heeft. Als je het abonnement voor 2 accounts afsluit betaal je €16,99 per maand. Als je het abonnement voor 3 accounts afsluit betaal je €19,99 per maand.

Zoals je kunt zien krijg je een Storytel korting als je een family account aanschaft. Als je een student bent kunt je genieten van een Storytel aanbieding. Je krijgt dan namelijk €3,- korting op je Storytel Unlimited abonnement. Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Welk Storytel abonnement neem jij?

Als je al een Unlimited account hebt kun je het account upgraden naar een Family account. Dit doe je door in te loggen op de site of in de app en naar ‘mijn pagina’s – mijn account’ te gaan. Hier kun je gebruikers beheren en het emailadres van jouw familielid invullen. Het familielid ontvangt een uitnodigingslink en kan deze accepteren. Zo kun je bijvoorbeeld ook heel makkelijk Storytel cadeau doen aan een familielid.

Welke apparaten ondersteunen Storytel?

Je kunt Storytel alleen beluisteren via de app en dus niet via het web. Ook heb je een actief abonnement nodig. De app is beschikbaar op:

 • Android en Apple smartphones en tablets. De minimale vereiste versie voor Android is Android 5 en voor Apple is de minimale vereiste versie iOS 13. Mocht je problemen ervaren met het downloaden van de app zou het zo kunnen zijn dat de software of het apparaat niet aan de minimale vereisten voldoen. Je kunt even controleren of er updates beschikbaar zijn voor je apparaat.
 • Wear OS-smartwatch: Je kunt de app voor Wear OS rechtstreeks op je smartwatch downloaden vanuit de Google Play Store.
 • Apple Watch: Als jouw Apple Watch geüpdatet is naar iOS versie 7.1 of nieuwer wordt Storytel automatisch geïnstalleerd.
 • Android Auto: Dit is alleen mogelijk als je een auto hebt die Android Auto ondersteunt. Je kunt je telefoon verbinden met je autodisplay en zo luisteren. Als je versie van het besturingssysteem Android 9.0 of lager is moet je eerst de Android Auto app downloaden op je telefoon.
 • Chromecast met Android: Je kunt Storytel rechtstreeks naar je tv streamen door middel van de Google Chromecast.