100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Waar volg ik de Marathon van Rotterdam?

Vrijdag 12 April 2024 2 minuten en 26 seconden leestijd

Waar volg ik de Marathon van Rotterdam?

Dit weekend is het weer zo ver, de 43e editie van de Marathon van Rotterdam. Het hele weekend staat Rotterdam in het teken van de Marathon. De Marathon is live te volgen op televisie. Maar waar kijk je dit? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Dit weekend zijn er zo een 50.000 mensen die deelnemen aan de NN Marathon Rotterdam. Op zaterdag nemen al duizenden hardlopers, kinderen en wandelaars deel aan onder andere de City Run, de NN Kids Run en de Marathon Rotterdam Walk. Op de zondag nemen er naast de 17.000 marathonlopers ook nog eens 17.000 lopers deel aan de kwart marathon.

Waar kijk ik de Marathon van Rotterdam?

De NN Marathon van Rotterdam is een evenement voor iedereen. Nu heeft niet iedereen de mogelijkheid om naar het evenement te gaan. Ook deze mensen hoeven geen seconde te missen. Op zaterdag en zondag is het evenement te volgen via NPO1 en NOS.nl. Zondag kan je vanaf 09:47 genieten van een liveverslag op NPO1. Deze uitzending duurt tot 12:46.

In de middag kan je live de NN Marathon van Rotterdam volgen bij Rijnmond. Je kunt vanaf 08:00 luisteren op de radio en vanaf 13:30 is het live op televisie te volgen. Daarnaast kan je ook altijd online kijken.

NN Marathon Rotterdam op streamingsdiensten

Zoals hierboven is benoemd kan je de marathon bekijken op NPO1 en op TV Rijnmond. Alle providers hebben beide kanalen in hun zenders zitten. Heb je nou geen televisie bij je internet provider? Geen zorgen! Je kunt bij zowel NLZIET als CANAL+ televisiekijken.

NLZIET

Je kijkt bij NLZIET op kanaal 1 naar NPO1 en op kanaal 47 naar TV Rijnmond.

NLZIET is een streamingsdienst die samenwerkt met RTL, NPO en KIJK. Je kunt hierdoor kijken naar 37 zenders. Mocht dit niet genoeg zijn, kan je kiezen voor het NLZIET Extra pakket, waarbij je nog 10 internationale zenders ontvangt.

Probeer nu 14 dagen gratis!

CANAL+

Bij CANAL+ kijk je op kanaal 1 naar NPO1 en op kanaal 263 naar TV Rijnmond.

CANAL+ is een streamingsdienst voor televisie, series en films. Je krijgt toegang tot meer dan 75 zenders, inclusief ESPN. Je kunt live televisiekijken, tot 7 dagen terug en zelfs programma’s opnemen.

Probeer nu 7 dagen gratis!

Bijzonderheden tijdens de NN Marathon van Rotterdam

De NN Marathon van Rotterdam is op zichzelf al een bijzonder en mooi evenement. Deze editie zal voor een aantal nog meer bijzonder zijn dan normaal.

Lee Towers

Bij de start van de Marathon hoort iedereen het nummer ‘You’ll never walk alone’. Dit wordt gezongen door Lee Towers. Het is dit jaar de allerlaatste keer dat hij de beroemde hit zingt. Lee Towers heeft maar liefst 30 keer de marathonlopers toegezongen.

Ahmed Aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb heeft aangegeven te stoppen als burgemeester van Rotterdam. Na 15 jaar vindt hij het tijd om het stokje over te dragen. Het zal voor hem dan ook de laatste keer zijn dat de Marathon Rotterdam onder zijn

Nog meer sport kijken dit weekend?

Heb je niet genoeg aan alleen de Marathon? Dan kan je ook op zondag 14 april kijken naar de Amstel Gold Race. Vanaf 12:46 kan je op NPO1 kijken naar de Amstel Gold Race. De Amstel Gold Race vindt al sinds 1966 plaats in Limburg. De race maakt deel uit van de UCI WorldTour.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking