100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Welke nieuwe streamingdiensten komen eraan?

Dinsdag 15 oktober 2019 3 minuten en 42 seconden leestijd

Welke nieuwe streamingdiensten komen eraan?

Vertelde we je vorige week in ons blog Voor welke streamingdienst kies jij? Welke streamingdiensten al leverbaar zijn in Nederland. Deze week lees je welke diensten er nog aan zitten te komen. Er worden dit jaar en in 2020 namelijk nog meer streamingdiensten gelanceerd. Wij hebben deze voor je op een rij gezet.

Disney+

Op 12 november wordt de streamingdienst Disney+ gelanceerd. Nederland hoort samen met Amerika en Canada tot de eerste landen waar je gebruik kunt gaan maken van Disney+. Dit is best een logische keuze wanneer je je bedenkt dat wij een zeer goede digitale infrastructuur hebben in Nederland. Daarnaast staan Nederlanders open voor nieuwe technologie. Om die reden wordt Nederland vaak als test land gebruikt.

Disney+ heeft de lancering van hun streamingdienst goed voorbereid. Zo hebben zij in 2017 voor 64 miljard euro filmstudio 21st Century Fox overgenomen. Deze studio is bekend van The Simpsons, X-Men en Deadpool. Daarnaast stopte Disney is datzelfde jaar de samenwerking met Netflix. Deskundigen verwachten dat Disney+ een grote speler op de Nederlandse streaming markt wordt.

Je kunt nu in Nederland, als eerste land ter wereld, al gebruik maken van Disney+. Houdt daarbij in gedachte dat het om een test gaat. Disney+ gebruikt deze periode om te bekijken hoe hun platform werkt en waar nog verbeterpunten zitten. Daarnaast is nog niet het hele aanbod beschikbaar. Wil je meer weten over deze gratis testperiode en hoe je je kunt aanmelden voor Disney+? Je leest het in ons blog Disney+ nu gratis!

Vanaf 12 november ga je €6,99 per maand of €69,99 per jaar voor Disney+ betalen. Zover nu bekend kun je daarmee op vier apparaten tegelijkertijd naar alle Disney films en series kijken.

Apple TV+

Apple heeft aangekondigd ook in november zijn streamingdienst Apple TV+ te lanceren. Dit gaan zij in zo’n 150 landen doen. Het is nog niet 100% zeker of Nederland daarbij hoort, maar de kans is wel groot. Meer informatie over de lancering van Apple TV+ lees je in ons blog Disney+ en Apple TV+ komen naar Nederland.

Over het aanbod heeft Apple TV+ nog niet veel naar buiten gebracht. Wel weten we dat zij zo’n 6 miljard euro hebben geïnvesteerd in de streamingdienst en dat zij gaan werken met sterren als Oprah Winfrey, Steven Spielberg en Jennifer Aniston.
De verwachting is dat de kosten voor Apple TV+ €10,- per maand gaan worden, maar ook dat is nog niet zeker op dit moment.

IMDb TV

Voor bovenstaande streamingdiensten betaal je een maandelijks bedrag. Voordeel is wel dat je altijd en overal, zonder reclame, naar het aanbod kunt kijken. Wanneer je een kleine hoeveelheid reclame niet erg vindt hebben we goed nieuws voor jou. Onlangs is aangekondigd dat de gratis streamingdienst IMDb TV naar Europa komt. In ruil daarvoor krijg je een aantal reclameblokken te zien.

IMDb TV geeft zelf aan dat de reclameblokken die je te zien krijgt veel korter zijn dan die op reguliere televisie. In Amerika waar IMDb TV al beschikbaar is zijn deze blokken zo’n één tot anderhalve minuut lang. Bekijk je een film via IMDb TV dan krijg je zo’n vier reclameblokken te zien.

Over het aanbod van IMDb TV in Europa is op dit moment nog niet zoveel bekend. Wel is zo goed als zeker dat je kunt gaan kijken naar series als Fringe en Kitchen Nightmares en films als Donnie Darko en La La Land.

Zover nu bekend wordt IMDb TV vanaf eind 2019 aangeboden in Europa. In welke landen dat precies zal zijn is nu nog gissen, maar wij houden je op de hoogte wanneer er nieuws is. Meer informatie over deze streamingdienst lees je in ons blog Gratis streamingdienst IMDb TV komt naar Europa.

Peacock

We sluiten af met de aankondiging van de streamingdienst Peacock. Zover nu bekend gaat NBCUniversal hun streamingdienst Peacock in april 2020 lanceren. Het is nog niet bekend of Nederland bij de landen hoort waar de landering plaats gaat vinden.

NBCUniversal gaat Peacock groots lanceren met direct 15.000 uur aan materiaal. Zo kun je via Peacock straks naar series als The Office en House kijken en naar films als Meet the Parents en Jaws. Daarnaast komen zij met hun eigen Originals waaronder Straight Talk en Rutherford Falls.

Over de prijzen voor Peacock is nog niets bekend op dit moment. Wel weten we dat er waarschijnlijk abonnementsvormen komen met en zonder reclame. Daarbij is de kans groot dat het abonnement, met reclame, gratis wordt. 

Om nu en straks optimaal te kunnen genieten van de verschillende streamingdiensten is een goede internetverbinding van belang. Zo bekijk je al je favoriete films en series zonder haperingen. Met onze postcode check ontdek je gratis en binnen een minuut wat de mogelijkheden voor internet zijn op jouw adres.