100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Bij welke providers kan ik gebruikmaken van Programma Gemist?

Dinsdag 23 Maart 2021 5 minuten en 5 seconden leestijd

Bij welke providers kan ik gebruikmaken van Programma Gemist?

Bij welke providers kan ik gebruikmaken van Programma Gemist?

Programma Gemist is een populaire functie die meerdere providers aanbieden. Een programma terugkijken wanneer het jou uitkomt is voor veel mensen wenselijk. Heb je jouw favoriete aflevering gemist en was deze gisteren op tv? Dan wil je weten of je het programma terug kunt kijken en voor hoe lang dit kan. Misschien heb je een programma op RTL gemist of heb je een uitzending gemist op NPO Start Plus. Wat zijn dan je mogelijkheden om het programma alsnog te kunnen bekijken? Wij vertellen je hier graag meer over.

Diverse mogelijkheden van de providers

Er zijn natuurlijk meerdere opties om programma’s terug te kijken. Zo kun je diverse programma’s terugkijken via TVBlik, om maar een voorbeeld te noemen. Toch, de meeste mensen willen gewoon via hun eigen internetprovider terug kunnen kijken. Heb je bijvoorbeeld een programma bij de NPO gemist en wil je NPO terugkijken? Dan wil je gewoon in je interactieve tv-gids kunnen aanklikken dat je het programma wilt bekijken.

Bij veel providers is dit al mogelijk. Zit je bijvoorbeeld bij XS4All en wil je iets terugkijken? Dan ga je naar de televisiegids op je televisie, navigeer je naar het juiste programma en klik je op de groene button op je afstandsbediening. Het programma start direct. Het is goed om te weten dat iedere internetprovider hierin andere functies biedt. Zo kun je bij de één wel een week of langer terugkijken, terwijl dit bij de andere provider beperkt wordt tot maximaal twee dagen. 

Programma Gemist bij de providers

Wij hebben gecontroleerd bij welke internet providers je terecht kunt voor Programma Gemist, Uitzending Gemist, Terugkijken of een andere vergelijkbare service. Natuurlijk geven wij je informatie over wat je van elke provider mag verwachten en over de eventuele kosten die eraan verbonden zijn. Kosten die zijn vermeld zijn gebaseerd op de tarieven van 2020.

Ziggo terugkijken: wat zijn de mogelijkheden?

Ziggo terugkijken is mogelijk, maar wel afhankelijk van het pakket dat je hebt. Heb je een TV start pakket bij Ziggo afgesloten? Dan kun je standaard tot 2 dagen terugkijken. Hiervoor hoef je niet te betalen. Je kunt ook langer gratis terugkijken. Heb je een TV Complete of TV Max pakket? Dan kun je gratis tot 10 dagen Ziggo terugkijken.

Programma Gemist van internet en tv-aanbieder KPN

Iedereen die gebruik maakt van interactieve tv van KPN kan standaard tot 2 dagen terugkijken. Programma Gemist is voor iedereen gratis, maar dus wel voor slechts 2 dagen maximaal. Wil je tot wel 10 dagen lang terug kunnen kijken bij KPN? Dan moet je hiervoor 10 euro per maand extra betalen.

XS4All terugkijken is gelijk aan moederbedrijf KPN

De toestanden tussen KPN en XS4All zullen niemand ontgaan zijn. XS4All is lange tijd zelfstandig geweest, al was de merknaam wel van KPN. Uiteindelijk besloot KPN alle merknamen weer onder eigen vleugels te nemen. Niet alleen XS4All viel hieronder, maar bijvoorbeeld ook Telfort. Dit is inmiddels doorgevoerd en dat betekent dat terugkijken bij XS4All er hetzelfde uitziet als terugkijken bij KPN.

Uitzending Gemist bij T-Mobile

Heb je een bepaalde uitzending gemist en zit je bij internetprovider T-Mobile? Dan zit je eigenlijk heel prima. T-Mobile heeft de termijnen voor terugkijken niet verdeeld voor diverse abonnementen, maar trekt hierin één lijn voor alle klanten die gebruik maken van interactieve televisie. Je kunt bij T-Mobile standaard tot 10 dagen terugkijken en deze service is gratis bij alle internet abonnementen.

Je favoriete programma terugkijken bij Tele2

Tele2 bied je ook ruime mogelijkheden om je favoriete programma’s terug te kijken wanneer het jou uitkomt. Standaard heb je hier maximaal 10 dagen de tijd voor. Voor het terugkijken bij Tele2 hoef je niets extra’s te betalen. De service is gratis voor alle Tele2 klanten, ongeacht het specifieke abonnement.

Programma Gemist bij aanbieder Online.nl

Aanbieder Online.nl heeft zeker ook de mogelijkheid tot het terugkijken van afleveringen, maar de service is helaas niet gratis. Standaard is er de optie om programma’s maximaal 10 dagen terug te krijgen. De kosten hiervoor bedragen 5 euro per maand.

Uitzendingen terugkijken bij provider Caiway

Tot slot kijken we naar de mogelijkheden van provider Caiway. Wil je jouw favoriete programma terugkijken? Dan kan dit voor de duur van maximaal 8 dagen bij een standaard abonnement met interactieve televisie. Deze service word je gratis aangeboden door de provider, dus je bent er geen extra kosten aan kwijt boven op je abonnementsgeld.

Houd wel altijd rekening met programmabeperkingen

Let in alle gevallen wel op dat er altijd sprake kan zijn van een zogenaamde programmabeperking. Een mooi voorbeeld hiervan is de populaire serie Manifest, waarvan het eerste seizoen werd uitgezonden in 2019. Veel mensen wilden deze serie kijken en moesten de aflevering terugkijken. Zij ontdekten dat terugkijken van dat specifieke programma niet mogelijk was. Er was namelijk een programmabeperking en dit komt bij meerdere programma’s voor. In de meeste gevallen is het dan zo dat er een verbod op het herhalen van de serie is ingevoerd. Internetproviders kunnen hier dus niets aan doen. Overigens was terugkijken wel mogelijk bij Manifest Seizoen 2, dat uitgezonden werd in 2020.

Een nieuw abonnement met interactieve tv afsluiten

Wil jij een nieuw abonnement met interactieve tv afsluiten? Dan kan het voor jou belangrijk zijn om precies te weten wat de mogelijkheden zijn voor Programma Gemist of een vergelijkbare functie. Werk je bijvoorbeeld onregelmatige diensten? Dan komt het waarschijnlijk vaak voor dat je tijdens je favoriete uitzending moet werken. Je wilt het dan terug kunnen kijken.

Gebeurt het jou, om welke reden ook, vaker dat je een programma terug moet kijken? Let dan goed op de mogelijkheden van de internetproviders. Deze mogelijkheden zijn namelijk aan verandering onderhevig. Het is zeker een aandachtspunt als jij providers en internet gaat vergelijken voor het afsluiten van een nieuw internet abonnement.

Om het tv- en internet vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een handige postcodecheck. Voer je postcode en huisnummer in en ontdek binnen een minuut alle mogelijkheden voor internet en tv op jouw adres.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking