100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Bundesliga gratis via Youtube!

Woensdag 18 Augustus 2021 3 minuten en 2 seconden leestijd

Bundesliga gratis via Youtube!

De Bundesliga is vorig weekend, vrijdag 13 september, weer begonnen! Helaas kunnen we deze Duitse voetbalcompetitie niet meer via een Nederlandse tv-zender bekijken. Maar gelukkig heb je wel de mogelijkheid om de wedstrijden in deze competitie te volgen. Dit kan namelijk door de livestreams te bekijken via het officiële Youtube kanaal. Het enigste nadeel is dat er geen Nederlands commentaar is.

Je kunt de Bundesliga niet meer kijken via een Nederlandse zender omdat het overgenomen is door de Nordic Enertainment Group (NENT). De afgelopen jaren waren de wedstrijden te zien bij ESPN. NENT bezit nu alle uitzendrechten en gaat deze wedstrijden uitzenden via haar eigen streamingdienst Viaplay. Echter is deze dienst in Nederland nog niet live, dat gebeurd pas in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Omdat het bedrijf niet tot een licentiedeal kwam met een Nederlandse tv-partij heeft ze besloten dat Nederlandse kijkers gratis naar de livestreams kunnen kijken van de Bundesliga-duels via Youtube, maar dan met Engels commentaar. De Bundesliga loopt tot en met mei 2022.

Wat is de streamingdienst Viaplay?

Zoals je in onze eerdere blogs hebt kunnen lezen is Viaplay een streamingdienst van de NENT Group. Naast de Bundesliga heeft de NENT Group ook al de uitzendrechten van Premier League voetbal, Darts en de Formule1 in handen. 

Viaplay is de streamingsdienst van de NENT Group die al in diverse landen actief is, zoals Zweden Noorwegen, Denemarken en IJsland. Viaplay wordt in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar in Nederland. Wat de kosten hiervan gaan zijn is nog niet bekend. We weten wel dat je via Viaplay onder andere kunt kijken naar Darts, Formule 1 en de Bundesliga.

Wie is de NENT Group?

De NENT Group bereikt elke dag miljoenen mensen met haar streamingdiensten, tv-zenders en radiostations. Wat de medewerkers bij NENT Group verenigt, is de passie om betekenisvolle momenten te creëren en emoties op te roepen met de inhoud. Dit proberen ze dan ook over te brengen.

De NENT Group biedt een unieke combinatie van streamingdiensten en tv- en radionetwerken. Ze creëert internationaal bekroonde en veel geprezen content. De NENT waarden zijn moed, gelijkheid, waardering en vertrouwen. In het Engels zijn dit, Bravery, Equality, Appreciation and Trust. Samen vormen ze een krachtige Beat.

De NENT Group heeft inmiddels al een aantal merken in haar aanbod. Dit zijn Viaplay, Viafree, V Sport, series & films, TV, Radio en Studios. Viaplay is de online video- en on demand streaming service die in Nederland beschikbaar komt.

Heb jij al internet?

Om de Bundesliga via Youtube te kunnen kijken en om in 2022 te kunnen genieten van Viaplay heb je een goede internetverbinding nodig. Om te kijken welke internetproviders er internet leveren op jouw adres kun je bij ons de gratis postcodecheck doen. Na het doen van deze postcodecheck kun jij ook zien welk soort internet er beschikbaar zijn op jouw adres en welke internetsnelheden er mogelijk zijn.

De soorten internet die beschikbaar kunnen zijn op jouw adres zijn DSL internet, kabel internet en glasvezelinternet. DSL internet is internet via de traditionele telefoonaansluiting. Er loopt een hoogfrequent signaal door de telefoonlijn en wanneer je de DSL kabel op de juiste manier aansluit kun je gebruik maken van internet. Je hebt een modem nodig die het signaal ontvangt en omzet in een bruikbaar internet signaal. Kabel internet is breedband internet dat wordt geleverd via het traditionele kabeltelevisienetwerk. Met glasvezelinternet wordt informatie met behulp van laserlicht via glasvezel op een betrouwbare en snelle manier verzonden. Dit gaat via een knipperend lazerlicht. Hoe sneller het licht knippert, hoe sneller de gegevens verzonden worden.

Je kunt kiezen tussen meerdere internetabonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet & bellen’, ‘internet & tv’ en ‘alles-in-1’.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking