100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Alles over 3FM Serious request 2022!

Vrijdag 16 December 2022 3 minuten en 51 seconden leestijd

Alles over 3FM Serious request 2022!

De decembermaand staat bekend om het geven. 3FM doet hier jaarlijks volop aan mee. Met Serious Request zamelt 3FM namelijk samen met jou geld in voor een goed doel. Dit jaar doen ze dat voor stichting het Vergeten Kind. Ben je benieuwd hoe jij kunt helpen en hoe je het glazen huis kunt volgen? Lees snel verder.

Sinds 2004 vindt 3FM Serious Request in het glazen huis jaarlijks plaats. Dit jaar zamelen ze van 18 tot en met 24 december geld in voor stichting het Vergeten Kind. De dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen draaien 24 uur per dag verzoekplaten vanuit het glazen huis. Tot en met 2020 haalde 3FM Serious Request geld op voor het Zilveren kruis. In 2021 was het goede doel het Wereld Natuur Fonds. Dit jaar hebben ze gekozen voor Stichting het Vergeten Kind. De eerste drie edities vonden plaatst op de Neude in Utrecht. Sinds 2007 wisselt de locatie jaarlijks.

De 3FM dj’s ontvangen elk jaar veel muzikale artiesten waarmee 3FM Serious Request een goed gevuld muzikaal programma heeft. Er zijn al een aantal namen bekend, wij zetten ze voor je op een rij:

  • Zondag 18 december Snelle
  • Maandag 19 december The Jordan en Jungle By Night
  • Dinsdag 20 december Diggy Dex en S10
  • Woensdag 21 december Chef’Special en Prins S. en De Geit
  • Donderdag 22 december WIES en Tamino
  • Vrijdag 23 december DI-RECT en Kuzko
  • Voor zaterdag 24 december zijn de artiesten nog niet bekend gemaakt.

Het terrein in Amersfoort is iedere dag 24/7 geopend voor bezoek. Het adres is Oliemolenhof 106. Je kunt 3FM Serious Request 24 uur per dag live volgen. Dit kan via de radio, maar ook via de website, Facebook, Instagram, Twitter en TikTok. Op tv kun je Serious Request ook volgen. Dit kan non stop op NPO 1 extra, maar NPO1 en NPO3 zenden ook updates uit.NPO 1 extra zit bij de meeste provider niet in het basis tv pakket, maar er zijn een aantal providers die deze zender in december open hebben gesteld. Als jij tv afneemt bij Ziggo, Youfone, Budget Alles-in-1 of KPN kun jij de hele maand december gratis genieten van NPO 1 extra. 

Heb jij nog geen tv abonnement maar wil je het wel graag volgen? Kijk dan via onze gratis postcodecheck welke providers tv leveren op jouw adres. Je kunt ook kijken of je een abonnement kunt nemen op de streamingdienst NPO Plus of NLZIET.

Wat is stichting het Vergeten Kind?

Het campagnelied voor 3FM Serious Request 2022 is ‘Hoor je mij’ van S10. De eerste regel van dit nummer is “Ze vragen hoe gaat het met jou. Maakt het uit wat ik zeg? Want je luistert maar half." Er zijn in Nederland meer dan 100.000 vergeten kinderen en deze zin tekent het beeld van wat al die kinderen meemaken. Met 3FM Serious Request willen ze kinderen laten zien dat ze het wel waard zijn om liefde en aandacht te krijgen. Stichting het Vergeten Kind haalt kinderen uit hun negatieve leefklimaat waardoor ze in een fijne omgeving terecht komen. Hier voelen ze zich geliefd, kunnen ze spelen en vrienden maken.

Stichting het Vergeten Kind is een non-profit organisatie die zich dagelijks inzetten voor kinderen die vergeten worden. Het doel is dat kinderen zich gehoord en gezien voelen, dat ze op een veilige en stabiele plek wonen en dat ze zich positief kunnen ontwikkelen. Zo kunnen ze uitgroeien tot gelukkige volwassenen en volwaardig meedoen in de maatschappij. Ze ontwikkelen impactvolle programma’s voor de kinderen. Zo beleven kinderen mooie momenten en positieve ervaringen waarin ze kunnen genieten van gewoon kind zijn.

Hoe help jij?

3FM Serious Request wil natuurlijk geld inzamelen en jij kan hierbij helpen. Dit kan op drie manieren, namelijk door geld te doneren, door je favoriete plaat aan te vragen of door in actie te komen.

  • Doneren: Als jij €10,- doneert krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Kinderen krijgen na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn. Als je €25,- doneert kan er een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding voor 1 kind bezorgt worden. Als je €45,- doneert wordt er 1 vrijwilliger getraind die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.
  • Plaat aanvragen: Als je een plaat aanvraagt kies je eerst je favoriete nummer en daarna wordt je doorverwezen naar het vergeten kind voor je donatie.
  • In actie komen: Je kunt zelf in actie komen. Je kunt een actie bedenken om geld op te halen en deze melden aan 3fm kominactie. Je kunt ook andere actievoerders steunen met een donatie op hun actie.

Draag jij ook je steentje bij aan 3FM Serious Request 2022? Dit kan van 18 tot en met 24 december.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking