100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

NPO Radio 2 zet zich in voor het KWF

Zaterdag 3 September 2022 3 minuten en 7 seconden leestijd

NPO Radio 2 zet zich in voor het KWF

Vanaf maandag 5 september zet NPO Radio 2 zich een week lang in voor KWF kankerbestrijding. Het is van 5 september tot en met 9 september namelijk de KWF Collecteweek. Er zijn vijf dj-teams die samen 100 uur radio maken om te collecteren voor het KWF. Dit doen ze tot en met vrijdag 9 september 18:00 uur. Maar hoe doen ze dit?

Vier radio dj-teams trekken een week lang door Nederland met de NPO Radio 2 collectebus. Ze maken uitzendingen in en rondom deze bus. Het vijfde team verzorgt de avond- en nachtuitzending vanuit de studio in Hilversum. De luisteraars kunnen een donatie doen via de website en app van NPO Radio 2, daarbij kun je meteen een plaat aanvragen. Je kunt ook de QR code op de bus scannen of de dj’s aanspreken. Ben je benieuwd wie de dj-teams zijn? Wij zetten ze op een rij!

  • 06:00 tot 10:00 uur: Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte;
  • 10:00 tot 14:00 uur: Annemieke Schollaardt en Bart Arens;
  • 14:00 tot 18:00 uur: Gijs Staverman en Ruud de Wild;
  • 18:00 tot 22:00 uur: Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof;
  • 22:00 tot 06:00 uur: Giel Beelen, Rick van Velthuysen en Desiree van der Heiden.

Stefan Stasse volgt het verloop van deze actie. Hij houdt dingen in de gaten zoals wie er het meeste geld inzamelt en hoeveel kilometer de collectebus heeft gemaakt. Daarbij verzorgt hij reportages over het belang van donaties.

Ruud de Wild heeft de podcast 30 minuten RAUW. Hij doopt deze tijdens de collecteweek om tot 30 minuten ROUW en praat elke dag met iemand die een dierbare is verloren aan kanker. Je kunt deze podcast luisteren via de sites en apps van NPO Radio 2.

Wil jij deze week ook NPO radio 2 blijven volgen? Dan kan via de radio apps en sites, maar dat kan ook via je tv ontvanger. Heb jij nog geen tv abonnement bij een internet provider? Doe dan bij ons de gratis postcodecheck om te kijken welke provider bij jou past!

Wie is NPO Radio 2?

NPO Radio 2 is een nationale radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep. Je luistert naar dj’s als Ruud de Wild en Annemieke Schollaardt en de radio zender heeft wekelijks maar liefst miljoenen luisteraars. De zender zendt vooral actuele popmuziek af met een focus op Nederlandse muziek, het nieuws, wat Nederland bezig houdt en wat zich online allemaal afspeelt.

NPO Radio 2 heeft 2,6 miljoen luisteraars per week, waarvan 43% vrouw en 57% man. De doelgroep zijn mensen tussen de 25 en 67 jaar.

Wat is het KWF?

KWF (Koninging Wilhelmina Fonds) kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor het bestrijden van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, fondsenwerving en patiënten ondersteuning. Koningin Wilhelmina ontving in 1949 ruim 2 miljoen gulden voor haar Gouden Regeringsjubileum van de Nederlandse bevolking. Ze heeft dit geld gebruikt om het KWF op te richten.

Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met kanker, bij jezelf, een dierbare of iemand in je omgeving. Iedereen kan slachtoffer worden van de ziekte. Het KWF zet zich in voor initiatieven die de mensen verder helpen. Dit is dus niet alleen het bestrijden van de ziekte, maar ze maken zich ook hard voor de mensen die met de ziekte moeten leven.

Het KWF werkt op 3 manieren om haar missie waar te maken. Dit zijn:

  • Het financieren en faciliteren van kankeronderzoek: Door wetenschappelijk onderzoek komt er vooruitgang in de strijd tegen kanker.
  • Het beïnvloeden van beleid: Omdat het KWF een onafhankelijke organisatie is kan ze knelpunten goed signaleren om deze vervolgens met andere partijen op te lossen. Denk hierbij aan de kosten van de geneesmiddelen en een betere kwaliteit van leven.
  • Het delen van kennis: De informatie die het KWF beschikbaar stelt kan zorgen voor kennisvermeerdering bij patiënten en naasten.

Doneer jij ook tijdens de KWF collecteweek?

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking