100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Onze tv-tips voor oudejaarsavond 2020

Donderdag 31 December 2020 5 minuten en 22 seconden leestijd

Onze tv-tips voor oudejaarsavond 2020

Dit jaar geen feesten, vuurwerk en samenkomsten. Oud en nieuw wordt vanavond vooral thuis, op de bank gevierd. Je hoeft je natuurlijk niet te vervelen, er komt vanavond genoeg leuks voorbij op de tv. Maak er een relaxte avond van op de bank met oliebollen en champagne. Lees snel verder voor onze oudejaarsavond televisie tips.

Oudejaarsconferences 2020

Traditiegetrouw kijken veel Nederlanders op oudejaarsavond naar een conference waarin het afgelopen jaar wordt besproken en op de hak genomen. Dit jaar staan de cabaretiers voor een lege zaal, maar hopen ze jou thuis een mooie avond te bezorgen:

Guido Weijers: De oudejaarsconference 2020 – 20.30 uur op RTL 4
Er wordt vanavond door Guido Weijers teruggeblikt op een bewogen jaar. Dit is alweer zijn tiende oudejaarsconference en hij spaart niets of niemand. Het belooft een avond vol ongemakkelijke waarheden en gitzwarte humor te worden.

Youp van ’t Hek: Een korrel zout – 22.30 uur op NPO 1
Youp van ’t Hek heeft onderwerpen genoeg voor zijn oudejaarsconference; Denk aan Trump, Baudet, het koningshuis en natuurlijk de pandemie. Net als Guido Weijers wordt dit Youps tiende oudejaarsconference en direct ook zijn laatste.

Jochem Myjer: Adem in, adem uit – 22.10 uur op SBS6
Jochem Myjer was door een gezwel bij zijn ruggenmerg lange tijd uit de roulatie, maar hij kwam in 2016 terug met deze show. Hij maakt in deze voorstelling grappen over zijn liefde voor vogels, over zijn verbouwende buren en over de slacentrifuge. Het is geen officiële oudejaarsconference, maar lachen wordt het wel.

Programma’s oudejaarsavond 2020

Het zijn niet alleen oudejaarsconferences die je vanavond ziet, ook de leukste programma’s komen voorbij:

Ik hou van Holland: 25 jaar SBS6 – 20.00 uur op SBS6
SBS6 bestaat 25 jaar en dat is het onderwerp van deze show. Linda de Mol stelt hier vragen over en je ziet fragmenten uit klassiekers als Domino D-Day, Over de Rooie en Chateau Meiland. De teamcaptains Leo Alkemade en Jeroen van Koningsbrugge zijn er natuurlijk bij en krijgen hulp van presentatoren van toen en nu.

Matthijs gaat door – 20.35 uur NPO 1
Matthijs van Nieuwkerk nam dit jaar door corona in een bijna lege studie afscheid van De wereld draait door. Maar hij is vanavond terug met een gezellig oudejaarsavondprogramma vol met muziek, mooie verrassingen en veel humor.

Het Beste van… oud & nieuw – 21.35 uur op NPO 3
Het wordt swingen vanavond. In de studio halen onder andere Samantha Steenwijk, Gerard Joling en Anita Witzier herinneringen op aan oude hits als ‘I’m so excited’ en ‘Boogie Wonderland’. Een glas champagne mag daarbij niet ontbreken.

Rad van het jaar – 21.45 uur op NPO 1
In deze quiz blikt Frank Evenblij met zijn gasten terug op 2020. Zij mogen steeds een slinger geven aan een levensgroot rad, dat is opgedeeld in twaalf delen. De gast die de meeste maanden goed heeft, wint de quiz.

The masked singer oud & nieuw special – 22.20 uur op RTL 4
Het was het tv-succes van dit jaar, The masked singer. En vanavond zijn ze terug met een speciale oud & nieuw special. De panelleden krijgen vijf verse zangers te zien die dit keer zijn vermomd als klok, sneeuwpop, vuurwerk, champagnefles en oliebol. Wie zullen er in het pak zitten? Kijken!

Muziek op oudejaarsavond 2020

Zoals de oudejaarsconference bij oud en nieuw hoort, zo ook goede muziek. En dat is er genoeg te zien vanavond:

Freddy Mercury tribute – 20.30 uur op RTL 7
Na de dood van Freddy Mercury werd er in 1992, in een vol Wembley stadion vol met megasterren, een eerbetoon aan hem gebracht. Je ziet de drie overgebleven Queen leden samenspelen met sterren als George Michael, Elton John en David Bowie.

Abba – 20.35 uur op NPO 3
Je ziet het concert dat de Zweedse popgroep in 1979 gaf in het Londense Wembley. Alles klassiekers, als ‘Waterloo’, ‘Dancing Queen’ en ‘Mamma Mia’ komen voorbij. Je ziet Abba niet alleen op het podium, maar er zijn ook veel backstage beelden.

Snollebollekes live in Gelredome en Tino Martin – 21.30 uur op RTL 5
Van links… naar rechts… Met de Snollebollekes ga je stampend het jaar uit. Kijk mee naar het concert dat de Brabantse feestband in 2019 in het Gelredome gaf. En het feest houdt niet op, want aansluitend zie je Tino Martin.

Whitney, a tribute by Glennis Grace – 22.30 uur op RTL 8
Gennis Grace brak ooit door met een optreden in de Soundmixshow als Whitney Houston. Je kijkt vanavond naar de muzikale ode die Glennis in 2019 bracht aan de in 2012 overleden zangeres.

Liesbeth List Live in Paradiso – 22.15 uur op NPO 2
Schakel voor sfeervolle klanten in bij dit concert. Je ziet Liesbeth List tijdens haar laatste concert dat zij in 2015 in Paradiso gaf. Ze zingt nummers van Edith Piaf en Ramses Shaffy.

Muziekfeest van het jaar – 22.25 uur op NPO 3
Je ziet vanavond een compilatie van de laatste drie edities van dit evenement. Denk aan een Ziggo Dome vol met Nederlandse artiesten die worden begeleid door een symfonisch orkest. Je hoort onder andere Jan Smit, Maan en Anita Meijer.

De top 2000 – op NPO 1 Extra
Vandaag is de finale van de Top 2000. Vanavond net voor 12 uur draaien ze de nummer 1 van dit jaar; Rollercoaster van Danny Vera. Op NPO 1 Extra zie je de NPO Radio 2 dj’s in actie in het Top 2000 café.

Film tijdens oudejaarsavond 2020

Er zijn vanavond meerdere films te zien, maar voor oudejaarsavond kunnen we er eigenlijk maar één aanraden en dat is:

New Year’s Eve – 20.30 uur op Net 5
In deze romantische komedie met Michelle Pfeiffer en Lea Michelle zie je verschillende New Yorkers die wat extra liefde krijgen tijdens oudejaarsavond. Onder hen een gefrustreerde secretaresse, een oude man die op sterven ligt, een ambitieuze producent en een man die oud en nieuw haat.

Aftellen naar 2021

En dan is het zover, het eerste deel van de avond zit er bijna op. Na 12 uur blijft het stil vanavond zonder vuurwerk, maar de kerkklokken zullen op veel plaatsen luiden en de kurken van de champagne knallen natuurlijk gewoon zoals we gewend zijn. Tel samen af naar het nieuwe jaar:

Nationaal aftelmoment – 23.50 uur op NPO 1 en NPO 2
Tel samen met Herman van de Zandt, die in Amsterdam staat, af naar het nieuwe jaar.

Het nationale vuurwerk – 23.58 uur op RTL 5, RTL 7 en RTL 8
Dit jaar geen live vuurwerk, maar wel op tv. Stem net voor twaalven af op bovenstaande zenders en ga knallend het nieuwe jaar in.

Internet en tv

Hartstikke leuk deze tips, maar dan heb je natuurlijk wel een goed internet en tv-abonnement nodig. Ben je benieuwd wat er mogelijk is op jouw adres? Met onze gratis postcodecheck ontdek je het in een paar minuten en kun je ook nog een heel makkelijk internet thuis vergelijken.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking