100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Speciale Sinterklaas radiozenders!

Donderdag 18 November 2021 3 minuten en 5 seconden leestijd

Speciale Sinterklaas radiozenders!

Sinterklaas is weer in het land! De landelijke intocht was op zaterdag 13 november. Kindjes kunnen hun schoentjes weer zetten om een klein presentje te verwachten. Om extra te genieten van deze feestdagen en om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom sinterklaas en zijn pieten zijn er tijdelijke radiozenders! Op deze zenders kun je ook kun je de hele dag luisteren naar de grootste sinterklaas hits. Nu wil je natuurlijk ook weten welke radiozenders dit zijn, lees snel verder…

Er zijn een aantal radiozenders die helemaal in het teken staan van de Goedheiligman. Zo kun je de hele dag genieten van sinterklaasliedjes op ‘sinterklaasradio’, ‘Sky Radio Hits van de Sint’ en op Stingray Music!

Sinterklaasradio

Sinds vorige week is SinterklaasRadio gestart! Je kunt luisteren naar deze radio uitzendingen via het internet. Je luistert hier 24 uur per dag naar de grootste sinterklaas hits, de droom van elk kindje! Ook is elk uur het SinterklaasRadio Nieuws te horen met het laatste nieuws over sinterklaas en zijn pieten.

Sky Radio Hits van de Sint

De populaire radiozender ‘Sky Radio’ heeft online een tijdelijke radiozender gelanceerd met Sinterklaasmuziek. Deze radiozender heet ‘Hits van Sint’. “Luisteraars kunnen tot en met pakjesavond genieten van een gevarieerd aanbod van hits van de Sint, waaronder echte klassiekers, maar ook moderne sinterklaasliedjes van onder andere Kinderen voor Kinderen, Jochem van Gelder en Juf Roos,“ aldus de radiozender.

Stingray Music

Via een speciaal digitaal radiokanaal van Stingray Music kun je ook luisteren naar sinterklaasmuziek. Dit kanaal heet ‘Stingray Music Special’. Stingray Music wordt door meerdere digitale televisieaanbieders in Nederland aangeboden. Als de sint weer terug naar Spanje is, verandert dit kanaal in een kerstzender. Vanaf 6 december tot en met tweede kerstdag wordt er de hele dag kerstmuziek gedraaid.

Wat houdt het sinterklaasfeest in?

Sinterklaas is al eeuwenlang een groot feest in Nederland. We vieren dit samen met familie en vrienden en de kindjes worden goed verwend. Het feest is ontstaan door een bisschop die leefde in de vierde eeuw, genaamd Nicolaas van Myra. Deze bisschop gaf veel geld aan arme mensen. Dit deed hij door een zakje geld door het raam bij arme menen te gooien. Hij was dan ook echt een beroemdheid tijdens zijn leven en ongeveer 200 jaar na zijn dood werd hij heilig verklaard. De eerste Sint Nicolaas kerk werd in Constantinopel gebouwd, dit is ook wanneer er sint voor zijn naam kwam te staan.

Maar waarom vieren wij het sinterklaas op 5 december met pakjesavond? Sint Nicolaas stierf vermoedelijk op 6 december 343. Een sterfdag werd vroeger ook wel een naamdag genoemd. De avond voorafgaand aan de sterfdag werd gevierd. Zo is pakjesavond op 5 december ontstaan. Omdat Sint Nicolaas zo vrijgevig was, geven wij elkaar cadeautjes op de vooravond van zijn sterfavond. De echte sinterklaasgedachte is dan ook dat je iets doet voor een ander.

Wat is de radio?

Radiotechniek is een vorm van draadloze communicatie waarbij een radiozender signalen verspreidt in de vorm van radiogolven. Met de radio kun je deze signalen ontvangen waardoor jij naar de uitzendingen kunt luisteren. Radiogolven lijken op geluidsgolven. Deze golf is in de vorm van elektromagnetische straling, met golflengtes uiteenlopend van duizend kilometer tot een millimeter.

Wanneer jij interactieve tv hebt kun jij ook naar de radio luisteren via het tv kastje. Heb jij alleen internet? Dan kun je via het internet ook makkelijk naar de radio luiteren via meerdere websites.

Wil jij graag naar de sinterklaas radiozenders luisteren, maar heb jij nog geen internet (en tv)? Dan kun je bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er op jouw adres leverbaar zijn! Om in deze tijd lekker te genieten van sinterklaasradio kun je meerdere abonnementen afsluiten, namelijk ‘internet only’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ of ‘alles-in-1’.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking