100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Internetten in vliegtuigen van KLM

Vrijdag 31 mei 2013 1 minuut en 13 seconden leestijd

Internetten in vliegtuigen van KLM

KLM is begonnen met het aanbieden van internet tijdens vluchten.

Aanstaande woensdag vertrekt de eerste KLM vlucht met internet aan boord. Voorlopig gaat het om een enkel toestel met WIFI maar als deze proef succesvol blijkt te zijn zullen alle langeafstandsvluchten van KLM met internet worden uitgerust.

De allereerste vlucht van KLM met WIFI vertrekt woensdag naar Panama maar zal daarna ook naar andere bestemmingen vliegen, voornamelijk naar Azië. Naast KLM zal ook Air France in de komende maanden een proef met internet in het vliegtuig houden.

Zodra het vliegtuig een hoogte van zes kilometer heeft bereikt mag er gebruik worden gemaakt van het internet. Hiervoor moet echter wel worden betaald; €20,00 voor toegang tijdens de hele vlucht of €11,00 per uur. Betalen kan alleen via Creditcard. Over de snelheid van het internet tijdens de vlucht kan niets worden beloofd. De verbinding loopt via satellieten waardoor onder andere de locatie van het vliegtuig en weersomstandigheden invloed kunnen hebben op de snelheid die kan worden behaald.

De WIFI biedt toegang tot nieuws, weer, online tijdschriften, informatie over de bestemming en diensten zoals autoverhuurders. Tot eind dit jaar blijft de proef lopen, daarna wordt bekeken wat de resultaten zijn aan de hand van reacties van de passagiers en hoeveel het internet wordt gebruikt. Als de proef succesvol blijkt te zijn is het ook nog niet zeker dat de andere vliegtuigen van KLM en Air France snel met WIFI worden uitgerust. Volgens KLM woordvoerder Schrijver is het een redelijk grote investering waar eerst goed naar moet worden gekeken.