100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Tweede Kamerverkiezingen: We mogen weer stemmen!

Wednesday 17 March 2021 3 minuten en 3 seconden leestijd

Tweede Kamerverkiezingen: We mogen weer stemmen!

Vandaag, 17 maart 2021, is het weer zover, we mogen weer stemmen! Alle Nederlandse staatsburgers van 18 jaar en ouder kunnen weer stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. Met de Tweede Kamerverkiezingen 2021 doen 37 partijen mee. Je kunt van half acht ’s ochtends tot negen uur ’s avonds naar het stembureau. Ben je weer thuis van het stemmen? Dan kun je een avondje genieten van avondvullende shows rondom de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen.

Vanavond zijn er een aantal programma’s op tv die toegewijd zijn aan de verkiezingen. Wij zetten deze programma’s voor jou op een rijtje! Heb jij nog geen tv en wil je wel tv afsluiten? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen. Hierdoor zie je welke internetproviders internet en tv op jouw adres kunnen leveren. Voor tv kun je kiezen voor een ‘internet en tv’ abonnement of voor een ‘alles-in-1’ abonnement.

Welke programma’s gaan over de Tweede Kamerverkiezingen?

Er zijn een aantal zenders op tv die vanavond toegewijd zijn aan de verkiezingen. Zo kun je op NPO1 en RTL4 genieten van een aanvullende show op de Tweede Kamerverkiezingen, en kun je op NPO 2 genieten van de geschiedenis van de politiek. Wij hebben de programma’s voor jou op een rijtje gezet.

 • NPO1: Nederland kiest: De Uitslagen
  In dit programma presenteert Rob Trip de verkiezingsavond van de NOS, met versterking van Malou Petter, die het grote uitslagenscherm zal bedienen.  Drie dagen lang mochten Nederlanders naar de stembus en nu is het eindelijk zover, Rob Trip presenteert vanuit studio Hilversum ‘Nederland kiest: de uitslagen’. De resultaten zullen de hele avond binnen druppelen en Malou Petter heeft de eer om het grote scherm te bedienen waarop de resultaten overzichtelijk in beeld komen. In de studio zijn ook deskundigen aanwezig, zoals politicoloog Carolien van Ham en electoraal geograaf Josse de Voogd. Verder zijn politiek verslaggevers Ron Fresen, Marleen de Rooy en Arjan Noorlander present om de ontwikkelingen te duiden.
  17-03-2021 van 20:35 tot 01:20 uur.
   
 • RTL4: De uitslagenavond
  ‘De uitslagenavond’ is een avondvullende show rondom de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen. Het gesprek wordt gevoerd door Eva Jinek en Fons Lambie. Zij hebben verschillende gasten aan tafel. De cijfers die gedurende de avond binnekomen worden door Antoin Peeters aangeduid. Daarnaast volgen de politieke verslaggevers van RTL Nieuws de uitslagen op diverse locaties in het land samen met de partijachterbannen.
  17-03-2021 van 20:30 tot 01:00 uur.
   
 • NPO2: Andere tijden
  ‘Andere tijden’ is een geschiedenisprogramma over ontwikkelingen en gebeurtenissen in de moderne geschiedenis, naar aanleiding van de actualiteit. Deze aflevering gaat ook in op de politiek. Je ziet namelijk de bestuurlijke en politieke elite van Nederland die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gegijzeld is in het kamp Beekvliet in Sint Michielsgestel. Hier worden plannen beraamd voor een nieuw soort politiek na de bevrijding. 
  07-03-2021 van 21:50 tot 22:25 uur.
   

Donderdagochtend is er ook nog volop aandacht voor de uitslagen in extra uitzendingen.

Wil je graag debatten terugkijken of live volgen?

Heb jij een debat gemist of wil je graag een aankomend debat volgen? Dit kun je doen via de website ‘Debat gemist’. Hier kun je plenaire debatten en commissievergaderingen van de Tweede Kamer terugkijken. De debatten zijn binnen 10 uur na afloop te zien. Wanneer je een debat wilt terugkijken of wilt volgen heb je wel een goede internetverbinding nodig. Net als voor tv, kun je voor internet ook onze gratis postcodecheck invullen om te kijken welke internetprovider internet op jouw adres levert. Wanneer je al tv afsluit, sluit je automatisch ook internet af. Heb je liever toch geen tv? Kies dan voor een ‘alleen internet’ abonnement of voor een ‘internet en bellen’ abonnement.

Heb je gekozen voor een abonnement zonder tv en wil je ook graag de programma’s over de Tweede Kamerverkiezingen bekijken? Wanneer je een goede internetverbinding hebt kun je de programma’s van NPO ook kijken via NPO start. Het programma van RTL is ook te bekijken via RTL XL.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking